Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Willem-Alexander, Máxima en Beatrix reageren op het overlijden van prinses Christina

Prinses Christina is vrijdagochtend op 72-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van botkanker. De Koninklijke familie deelt een mooi eerbetoon.

Warm hart
“Wij zijn verdrietig door het overlijden van onze lieve zus en tante”, schrijven koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix op Twitter. “Christina was een markante persoonlijkheid met een warm hart. Met haar muzikale gedrevenheid en talent wist zij velen te beroeren. Wij koesteren de vele mooie herinneringen aan haar.”

Advertentie

Zus en tante
Maria Christina (op de foto met Máxima op Prinsjesdag, 2001) is het jongste kind uit het huwelijk van koningin Juliana en prins Bernhard. Het is de zus van prinses Beatrix en de tante van onze koning Willem-Alexander. Christina werd in 1947 geboren op Paleis Soestdijk. Haar roepnaam was eigenlijk Marijke, maar later besloot ze als Christina door het leven te gaan.

Zingen
Van 1975 tot 1996 was ze getrouwd met Jorge Pérez y Guillermo (71). Samen met hem kreeg ze 3 kinderen: Bernardo, Nicolás en Juliana. De jongste zus van Beatrix studeerde zangpedagogiek en was altijd actief bezig met dans- en klanktherapie.

Condoleance
Het stoffelijk overschot van de prinses wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid wordt genomen. Wel is er door de familie een condoleanceregister geopend.

Prinses Christina en haar moeder prinses Juliana

Prins Claus, Maurits, prinses Christina, Koningin Juliana, prins Bernhard, Willem Alexander en prins Carlos Hugo

Prinses Christina en prinses Beatrix

 De prinsessen Beatrix, Irene, Margriet en Christina

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Het Koninklijk Huis. Beeld: ANP

Lees meer

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien