Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Koning Willem-Alexander gaat volgend jaar flink meer verdienen

Het is een moeilijke tijd voor veel Nederlanders, ook financieel gezien. Ook koning Willem-Alexander heeft in coronatijd veel aan zijn hoofd, maar over zijn salaris hoeft onze koning zich in ieder geval geen zorgen te maken.

De koning gaat er volgend jaar flink op vooruit en ook voor koningin Máxima en hun dochter Amalia ziet 2021 er wat financiën betreft er goed uit.

Advertentie

Flink verdienen

In de begroting voor 2021 is voor koning Willem-Alexander een grondwettelijke uitkering van €998.000 opgenomen. Dit is een stijging van 5,2%. In de begroting staat voor koningin Máxima een bedrag van €396.000 gereserveerd. Dat is een stijging van 5% ten opzichte van de begroting van vorig jaar. Ook prinses Beatrix krijgt komend jaar 5% meer, namelijk €564.000.

Ook salaris voor Amalia

Vanaf volgend jaar gaat ook Amalia een uitkering ontvangen, omdat zij in 2021 18 jaar wordt. Sinds 2017 worden in de begrotingen bedragen voor de prinses opgenomen, maar die heeft zij nog niet ontvangen omdat ze nog geen 18 jaar is. Volgend jaar december wordt ze 18 jaar en dan zal ze €20.000 ontvangen voor de krappe maand die ze dat jaar 18 is.

Zo ziet de nieuwe boot van koning Willem-Alexander en koningin Máxima eruit:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Brunopress

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien