Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Winston Gerschtanowitz over 'Marble Mania': "Hilarisch om topvoetballers te zien knikkeren"

De kans is groot dat jij als kind fanatiek knikkerde. Misschien doen je (klein)kinderen het momenteel ook. Maar volwassenen? Díe knikkeren niet vaak meer. Toch gaat bekend Nederland de strijd aan op de knikkerbaan, in het nieuwe SBS6-programma Marble Mania. Presentator Winston Gerschtanowitz (44) vertelt over het programma: “Het is hilarisch om te zien dat volwassenen bloedfanatiek worden.”

In Marble Mania draait het letterlijk om de knikkers. In elke aflevering nemen drie BN’ers die een bepaalde band met elkaar hebben het tegen elkaar op: ze zijn vrienden, collegas of juist concurrenten. Elke BNer speelt voor een zelfgekozen goed doel, gesteund door de Vriendenloterij. En als kijker thuis kun je ook meespelen, door via het weddenschapsformulier op een bepaalde knikkerkleur in te zetten. Wint jouw kleur? Dan moet jouw tegenstander een door jou gekozen klusje klaren.

Advertentie

Geluk en behendigheid

Winston Gerschtanowitz vertelt enthousiast dat Marble Mania een familieshow is waarin je veel gelach kunt verwachten. “Het spel bestaat uit een combinatie van geluksbanen en behendigheidsbanen. Bij de behendigheidsbanen moeten de spelers heel goed hun best doen en laten zien of ze balgevoel hebben en tactisch kunnen spelen. Daarna volgt een geluksbaan en daarbij is het gewoon afwachten hoe de knikker rolt. Een heel leuke combinatie vind ik.”

De BN’ers die meedoen zijn niet de minsten, benadrukt Winston. “We hebben echt een heel leuke lijst met deelnemers kunnen krijgen. Dat is altijd een beetje een hoop die je hebt wanneer je een spelprogramma maakt. Je gaat altijd voor de toppers uit de BN’er-wereld, maar de helft daarvan kan dan vaak niet. Maar nu hebben we echt veel grote namen kunnen krijgen die mee wilden doen, dat is wel echt heel tof.” Zo spelen onder anderen Nick en Simon, Kees Tol, Wesley Sneijder en Ronald de Boer mee.

Marble Mania

Nostalgie

Ondanks de coronaperiode konden de opnames met de nodige maatregelen toch gewoon doorgaan. Winston Gerschtanowitz vertelt dat het scheelt dat Marble Mania een programma zonder publiek is. Of hij zelf ook meegespeeld heeft? “Jazeker! Het riep echt nostalgische gevoelens op, want als kind heb ik veel geknikkerd en ik was er ook heel goed in. Mijn kinderen hebben me geen nieuwe tactieken geleerd, maar mijn jongste zoon is wel meegegaan naar de opnames in de studio en ik zag wat het met het mannetje deed. Geweldig! Hij wilde kijken en meedoen, hij vond het zo leuk!”

Enthousiasmeren

Winston beseft wel dat er tegenwoordig een stuk minder geknikkerd wordt dan vroeger. “Maar het knikkeren is nog steeds niet weg. Mijn kinderen hebben nog steeds een knikkerbaan, maar er is natuurlijk ook een spelcomputer waar veel mee gespeeld wordt. Ze zitten momenteel toch meer binnen, ik zeg de hele dag tegen ze: ‘Ga nou eens naar buiten!’. Dat is wel een discussiepunt thuis momenteel, dus hopelijk maakt dit ze enthousiaster om weer meer te gaan knikkeren en buitenspelen.”

Huilen van het lachen

“Er zijn zo veel hilarische momenten geweest, de opnames waren echt lachen. Zo zie je bijvoorbeeld Wesley Sneijder bloedserieus een potje spelen tegen Giovanni van Bronckhorst, dat is dan toch wel echt bijzonder om te zien”, verklapt Winston. “Zij staan in de eerst aflevering met Ronald de Boer en dat levert hilarische televisie op. Wat me heel erg is bijgebleven is de opname met Sander Lantinga, die stond toch een partij op te scheppen over hoe behendig hij is en dat hij in het lokale jeu des boules-team heeft gezeten. Vervolgens moest hij aan de bak en je raadt het al; hij bakte er helemaal niks van. Dat vond ik hilarisch, we hebben gehuild van het lachen. Wie had dat gedacht, dat we op basis van zoiets simpels een programma zouden kunnen maken.”

Spannend 

Toch blijft het lanceren van een nieuw programma spannend. Zelfs voor een geliefd en ervaren televisieman als Winston Gerschtanowitz. “De dagen voorafgaand zijn wel spannend, ja. Ik ben het punt in mijn leven wel voorbij dat de kijkcijfers zaligmakend en allesbepalend zijn, maar het blijft toch heel belangrijk want daar wordt het succes van het progamma wel mee bepaald. Maar er was zo veel enthousiasme tijdens het maken van dit programma, ik hoop gewoon dat iedereen er net zo blij van wordt.”

Marble Mania is vanaf donderdag 21 januari om 20.30 uur wekelijks te zien op SBS6.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: SBS6. Beeld: SBS6

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 1 maart: "Waterman, je lach is je troef"

De tarotkaart die voor maandag 1 maart is getrokken is ‘De Gematigdheid’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: innerlijk evenwicht, men zorgt goed voor zichzelf en is gezond en tevreden. De juiste maat is gevonden. Liefde: liefdevolle omgang met elkaar, innerlijke intimiteit, bescheidenheid en oprechte genegenheid. Werk: krachtige rust, vriendelijke werksfeer, een aangenaam werktempo.

Advertentie

Ram

Stel oordelen uit, zwijg langer. Behandel anderen zoals jijzelf behandeld wilt worden. Je bereikt nu meer als je nare ervaringen loslaat en mensen vaker het voordeel van de twijfel geeft.

Stier

Verwerp je je eigen ideeën vaak omdat je denkt dat ze niet ‘praktisch genoeg’ zijn? Vandaag kun je er glimlachend naar kijken. Waar een wil is, is een weg. Laat de zon (aandacht) erop schijnen.

Tweelingen

Je neiging om op de komen voor de ‘zwakkeren’ valt niet altijd even goed. Moedig mensen liever aan om voor zichzelf op te komen. ‘Nee’ leren zeggen is een goed begin.

Kreeft

Wees waaks op bedrog vandaag, het kan komen in de gedaante van een keurige dame of heer. Stel beslissingen liever uit, soms komen ware bedoelingen pas later in zicht.

Leeuw

Houd je vast aan oude idealen, of omarm je nieuwe? Ga dagelijks een paar minuten op je hoofd staan, dan ziet de wereld er anders uit. Open staan voor anderen is belangrijker dan ooit.

Maagd

Ga je mensen met wie je nog een appeltje te schillen hebt uit de weg? Bijt even door de zure schil heen en kom voor jezelf op – met een glimlach. Je merkt dat je serieus genomen wordt.

Weegschaal

Lijnen die je vandaag uitgooit, komen terug met moois aan de haak. Vooral gesprekken met ouderen zijn hierbij een inspiratiebron. Het zit ‘m in de mix van oud en nieuw.

Schorpioen

Kijk vandaag eens in de spiegel alsof je jezelf voor het eerst ziet. Hoe zou zo iemand overkomen op anderen? Accepteer jezelf met al je rimpels en pukkels, dan doen anderen het ook.

Boogschutter

Je innerlijke antenne is afgestemd op genot vandaag. Waarvan ga jij glimmen? Je bent de regisseur van je eigen leven. Welke acteurs geef je de hoofdrol in jouw romcom?

Steenbok

Ga na welke verantwoordelijkheden van jou zijn – en welke niet. Denk je dat je een ander gelukkig moet maken? Weet dat het antwoord ‘nee’ is, zelfs al betreft het je partner.

Waterman

Je lach is je troef. Vooral mensen met wie je veel hebt meegemaakt, laat je er vandaag van genieten. Herinneringen ophalen aan goede en slechte tijden brengt alles in perspectief.

Vissen

Stel serieuze gesprekken maar uit óf juist niet. Jij neemt alles met een vleug humor vandaag en dat kan de sfeer verlichten, of juist irriteren. Peil voordat je grappen maakt eerst de stemming.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Toeslagouder Kristie oogst lof tijdens tv-debat met Rutte: "Winnaar van de avond"

Zes lijsttrekkers gingen zondagavond tijdens het eerste tv-debat onvoorbereid in gesprek met kiezers. Maar het waren vooral de kiezers die de politici in het nauw dreven.

In het RTL-verkiezingsdebat spraken de partijleiders van de VVD, PVV, CDA, D66, SP en GroenLinks over thema’s als het klimaat, economie, diversiteit en corona. Presentatoren Jetske Schrijver en Frits Wester kregen ondersteuning van kiezers die live in de studio hun vragen konden stellen. Dat bleek een gewaardeerd onderdeel naast het mogelijk voorspelbare verbale steekspel tussen de lijsttrekkers onderling.

Advertentie

Rutte in verlegenheid

Vooral een zekere Kristie Rongen, gedupeerde van de toeslagenaffaire, lukte wat bijna nooit iemand lukt: ze dreef Rutte zichtbaar in het nauw. “Meneer Rutte, als het over een jaar nog niet is opgelost, treedt u dan wel af?”. De ongekend harde confrontatie met de premier zorgde voor veel bijval op social media zoals Twitter.

Wanneer Rutte zichzelf verweert, onderbreekt de toeslagouder de premier zelfs nog (“ik stop u hier even”) omdat het aan een fatsoenlijk antwoord ontbrak. “Wij zaten als ratten in de val”, zegt Kristie nadat ze debatleider Jetske om een paar seconden meer zendtijd vroeg.

Afgelopen tien jaar

Kristie vroeg meerdere malen waarom Rutte weliswaar was afgetreden, maar geen ontslag had genomen, zoals minister Eric Wiebes (Economische Zaken, VVD) dat wel had gedaan. “U bent daar ook schuldig aan”, zei ze. Rutte zei dat hij zichzelf ook die vraag had gesteld: kan ik wel aanblijven als demissionair premier, en als premier van een eventueel kabinet-Rutte IV na deze gebeurtenis? Maar, vindt hij: “Er zijn ook veel dingen goed gegaan in de afgelopen tien jaar, daar ben ik trots op.”

Rutte zei dat hij zich “het snot voor de ogen werkte” om de slachtoffers tegemoet te komen. Maar Kristie nam bij ieder vaker gebruikte antwoord geen genoegen.

 

Op 15, 16 en 17 maart 2021 gaan we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Twijfel je nog op welke partij je wilt stemmen? Ontdek met onze Kieswijzer welke partij het beste bij jou past:


Ook Libelle sprak eens met de minister-president. En in dat gesprek werd Mark Rutte ook bijzonder openhartig:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Twitter, RTL Beeld: RTL

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

'Zondag met Lubach' helpt zwevende kiezers met hilarische stemwijzer 'Keezers Quest'

Rond de Tweede Kamerverkiezingen maakt Arjen Lubach nog één seizoen van Zondag met Lubach. Heb je nog geen idee waarop je moet stemmen? Presentator Arjen heeft dé oplossing voor zwevende kiezers: zijn ‘Keezers Quest’. Een game waarmee je kunt uitvinden op welke partij je moet stemmen.

En dat zorgt voor de nodige hilariteit bij de kijker thuis, blijkt aan een stortvloed van berichten.

Advertentie

Stemwijzers

Zondag met Lubach is in de wereld van de stemwijzers gestapt. Online zijn er namelijk heel veel verschillende kieswijzers te vinden, van een ‘boerderij kieswijzer’ tot een ‘technologie kieswijzer’. “De uitslagen van stemwijzers kúnnen nogal confronterend en uiteenlopend zijn”, grapt Arjen, doelend op huishoudens waarin de politieke voorkeuren nogal verschillen.

Keezers Quest

Zijn antwoord voor zwevende kiezers en twijfelaars? Een volgens hem nog ontbrekende kieswijzer, gebaseerd op de allereerste kieswijzer ooit.

“We gaan terug naar de oorsprong met Keezers Quest: een stemwijzer zoals hij bedoeld is: als game. Kies je hondje, en ga op avontuur. Je dwaalt door allerlei gebieden die wel érg veel op onze wereld lijken en onderweg kruisen allerlei wezens je pad en kom je voor lastige dilemma’s te staan”, legt hij uit.

“Aan het eind van de rit bepalen jouw keuzes bij welke gilde je je moet aansluiten. Wordt het ’t gilde voor de Dieren, voor de Vrijheid of toch weer het Volksgilde voor Democratie”, gaat hij verder. “Nog niet zeker? Speel het spel dan gewoon opnieuw en je krijgt weer een heel nieuwe uitkomst”, aldus Arjen Lubach.

Reacties

De kijker thuis speelt de game in grote getale en raakt niet uitgepraat over Lubachs Keezers Quest. De uitkomsten van de stemwijzer worden dan ook massaal op Twitter gedeeld:


Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Twitter. Beeld: BrunoPress


Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Functioneel en stylish: zó ziet je nachtkastje er een stuk mooier uit

Op het nachtkastje van de gemiddelde vrouw zijn drie dingen steevast te vinden: een glas water, een boek en een handcrème. Toch hoeft het niet alleen een functionele opbergplek te zijn, want je kunt er ook een mooie eyecatcher voor in de slaapkamer van maken.

Met deze tips en inspiratie krijg je dat voor elkaar.

Advertentie

Opgeruimd staat netjes

Je nachtkastje kan zowel functioneel als stylish verantwoord zijn. Dit hoeft niet veel te kosten, en is gemakkelijk te doen. Hoe? Nou, door een kastje op de kop te tikken met een lade erin. Hier kun je de benodigdheden simpelweg in opruimen, en de rest van het kastje gebruiken om een paar mooie items tentoon te stellen. Een bosje droogbloemen en een klein schilderijtje of mooi boek, en je bent klaar.

Anders dan anders

Een nachtkastje hoeft niet daadwerkelijk een kastje te zijn! Je kunt ook gaan voor een ander meubelstuk, om zo je slaapkamer van een persoonlijke touch te voorzien. Ga bijvoorbeeld voor een krukje, of een tweedehands stoeltje. Pluspunt: je voorkomt ermee dat je heel veel prullaria neerlegt, omdat er simpelweg de ruimte niet voor is.

Herinneringen bij elkaar

Je hoeft een nachtkastje niet alleen maar als een functioneel iets te beschouwen, maar je kunt het ook heel gemakkelijk gebruiken om er een paar dierbare items op uit te stallen. Zo kun je er voor het slapengaan én zodra je wakker wordt naar kijken, als een soort klein altaartje. Denk bijvoorbeeld aan dingen als een foto, bloemen waar je blij van wordt of een prentenboek vol herinneringen.

Zweven is leven

Waarom staan als je ook kunt zweven? Precies! Doe het eens anders en hang je nachtkastje op in plaats van het gewoon neer te zetten. Dit oogt direct speels, uniek en is nog handig tijdens het stofzuigen oog. Extra handig: je kunt er ook nog iets ónder zetten, waardoor je meer met de ruimte naast je bed doet dan wanneer je voor een staand kastje gaat. Ideaal voor kleinere ruimtes, dus.


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Pinterest. Beeld: Getty, Pinterest

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien