Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Wat snél! Woonboerderij in Hengelo van familie Meiland nu al verkocht

Na slechts een half jaar moesten de Meilandjes hun boerderij in Hengelo alweer verlaten, maar gelukkig hebben ze snel een koper voor de boerenvilla weten te vinden.

Op Instagram laat Erica namelijk weten dat de Hengelose woonboerderij is verkocht onder voorbehoud.

Advertentie

Achterhoek

“Het is gelukt, in de stille verkoop! Nu op zoek naar een nieuw stulpje”, schrijft ze bij een foto van haar en Martien bij het verkoopbord. Aan RTL Boulevard laat Erica weten dat het huis verkocht is aan mensen uit Doetinchem. Voor hoeveel is niet bekend. Bovendien zegt ze de Achterhoek te gaan missen. “Het is hier prachtig. Veel mooier dan in de Randstad.”

Bestemmingsplan

Na een paar jaar een bed and breakfast in hun Franse chateau te hebben gerund, keerde de familie afgelopen zomer terug naar Nederland. Ze hadden heimwee en kochten een grote woonboerderij in Hengelo. Maar de verf was nog niet droog of de gemeente liet weten dat de familie helemaal geen vergunning had om met meerder huishoudens op de boerderij te wonen.

Huizenjacht

Door deze problemen met het bestemmingsplan moesten de Meilandjes hun nieuwe woonboerderij na een half jaar alweer verlaten. Dat betekent dat ze op zoek moeten naar een nieuw huis. Hoe de huizenjacht verloopt, is in het nieuwe seizoen van de Meilandjes te zien. Toch gaan er al geruchten rond dat Erica en Martien deze miljoenenvilla op de kop hebben getikt.

Chateau Meiland is vanaf 1 maart elke maandag en donderdag (vanaf 11 maart) om 20.30 uur te zijn bij SBS6.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Erica Meiland (@ericameiland)

Maxime en haar vriend Leroy hebben inmiddels ook een nieuw plekje gevonden. In dit dorp hebben zij samen een huis gekocht:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: Talpa

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

10 dingen die je vast nog niet wist over 'The Sound of Music'

‘The Sound of Music’ is een van de meest succesvolle films uit de geschiedenis en hoort absoluut bij onze favorieten. We kunnen hem schaamteloos meerdere keren per jaar kijken. En nu het tv-programma Op zoek naar… Maria is begonnen, zitten we er nóg meer in. 

Een korte opfrisser: in de film wordt non Maria door moeder overste verplicht om voor de zeven kinderen van de Oostenrijkse marinekapitein Georg von Trapp te zorgen. Maria leert de kinderen – Liesl, Friedrich, Louisa, Kurt, Brigitta, Marta en Gretl – vervolgens zingen en plezier hebben. Hoe de film eindigt, hoeven we je vast niet meer te vertellen maar de volgende tien dingen weet je misschien nog niet:

Advertentie

1. In het echt was Maria niet degene die de kinderen leerde zingen

‘The Sound of Music’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Maar er zijn ook genoeg verschillen tussen de film en hoe het echt gebeurd is. Zo leerden de zeven Von Trapp-kinderen in het echt niet zingen van non Maria (1905-1987) , maar van een jonge priester. Deze priester hoorde de kinderen een keer zingen en besloot hen vervolgens muziekles te geven.

2. Maria en kapitein Von Trapp: géén liefde op het eerste gezicht

Nog een verschil tussen de film en het verhaal waar die op gebaseerd is: Maria en kapitein Von Trapp (1880-1947) werden in het echt niet direct verliefd op elkaar. Maria bekende in 1948 in haar testament – en dus pas ná de dood van Georg – dat ze hem heel leuk vond, maar dat er eerst echt geen sprake was van liefde. De vlinders begonnen pas na een tijdje te fladderen.

3. De film had eigenlijk een heel andere titel

De titel ‘The Sound of Music’ is niet meer weg te denken uit de filmgeschiedenis, maar eigenlijk zou de film helemaal niet die naam dragen. ‘Love Song’ was de originele titel. Deze naam werd echter al te vaak in andere musicals gebruikt, waardoor er problemen konden ontstaan met auteursrechten. Door de advocaat van de twee componisten Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II veranderde de titel van de film dus uiteindelijk in ‘The Sound of Music’.

4. Kapitein Von Trapp háátte de film

Acteur Christopher Plummer (die deze maand op 91-jarige leeftijd overleed), die kapitein Von Trapp vertolkte, vond de film ‘The Sound of Music’ verschrikkelijk. De film was volgens hem veel te sentimenteel en hij kon er moeilijk humor in verwerken. Hij noemde de film zelfs ‘The Sound of Mucus’ (de vertaling van mucus is slijm). Hij zat hier zo erg mee dat hij tijdens de opnames veel te veel at en dronk, waardoor zijn kostuums uiteindelijk groter moesten worden gemaakt.

5. Die soepele beginscène? Écht niet zo makkelijk!

De beginscène van de film, waarin Maria-vertolker Julie Andrews (inmiddels 85) prachtig zingt bovenop een bergtop, mag er dan soepel uit zien, bij het opnemen ging het er zo allesbehalve aan toe. Het was verschrikkelijk slecht weer en Julie Andrews werd meerdere keren geraakt door de filmhelikopter die om haar heen vloog. Ouch!

6. De echte Maria was lang niet zo lief

Johannes von Trapp (82), de jongste van de vier kinderen die Maria en Georg nog sámen kregen, vond zijn moeder helemaal niet zo lief als de filmversie. Hij zei dat ze tomeloos ambitieus was, grote onzekerheden had en heel dominant was. Ook vertelde hij ‘lachend’ dat zijn officierstraining in het leger een verademing was in vergelijking met zijn opvoeding.

7. Slappe lach tijdens liefdesscène

Terwijl Maria en Georg von Trapp elkaar de liefde verklaarden, tijdens het liedje ‘Something Good’, kreeg Julie Andrews vreselijk de slappe lach. De lichten boven hen maakten volgens haar vreemde geluiden, waardoor ze haar lach niet in kon houden. Om dit op te lossen heeft de regisseur maar besloten de lichten tijdens deze scène uit te zetten. En dat heeft gewerkt: de scène is absoluut heel romantisch!

8. Johannes von Trapp bezocht stiekem de première

Johannes von Trapp (zie punt 6) kreeg als soldaat geen toestemming om de filmpremière van ‘The Sound of Music’ te bezoeken. Omdat hij toch graag wilde gaan, besloot hij dit stiekem te doen. Hij liet een dienstmaat zijn stapelbed bezet houden en sloop vervolgens de kazerne uit om er toch bij te kunnen zijn.

9. Ongeluk op de set

Tijdens de scène in de roeiboot was het de bedoeling dat Julie Andrews (Maria) voorover zou vallen om de jongste dochter Gretl vast te kunnen pakken. Zij was pas 5 en kon nog niet goed zwemmen. Tijdens het filmen ging het echter heel anders: Maria viel juist achterover, waardoor ze Gretl niet vast kon grijpen. Actrice Kym Karath, die Gretl speelde, zei hierover in een interview: “Ik ging kopje onder, slikte veel water in en gaf het enkele seconden erna weer over.”

10. De film werd bijna niet (af)gemaakt

Componist Richard Rodgers (zie ook punt 3) schreef in een brief aan de tekstschrijver dat hij vond dat ‘The Sound of Music’ het slechtste project ooit was en dat ze er niet aan moesten beginnen. Zo vond hij het vaderpersonage saai en zei hij dat de moeder haar ambitie achter gespeelde zachtaardigheid verbergt. Gelukkig werd besloten toch met het project te beginnen. Maar… doordat het tijdens het filmen enorm slecht weer was, moest de filmploeg langer in het Oostenrijkse Salzburg blijven dan gepland. Hierdoor waren ze vijf weken langer bezig, wat ervoor zorgde dat het budget enorm werd overschreden.

Wij zijn in ieder geval blij dat de film tóch is afgemaakt!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: FlairPlusOnline Beeld: Getty Images

 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Déze wenkbrauwentrend uit de jaren negentig maakt een comeback

Waar wenkbrauwen de afgelopen jaren niet vol genoeg konden zijn, lijkt daar nu langzaam weer een verandering in te komen. Op sociale media zien we de laatste tijd steeds meer dunne wenkbrauwen voorbij komen en ook de Belgische beautyexpert Sophie Vereycken is er zeker van dat de dunne wenkbrauwentrend uit de jaren 90 een comeback maakt.

“We zaten op een punt dat onze wenkbrauwen niet meer voller kónden. Dus is het onvermijdelijk dat de trend van koers verandert”. zo legt ze aan ‘Het Laatste Nieuws’ uit.

Advertentie

Trendsetter Bella Hadid

Voorloper van de dunne wenkbrauwentrend lijkt deze keer het half Nederlandse – half Amerikaanse model Bella Hadid (24) te zijn. Waar de meeste modellen met volle, ‘fluffy’ wenkbrauwen worden gespot, draagt zij haar wenkbrauwen steevast dun én strak. En dat is niet helemaal toevallig, want Bella staat bekend om haar voorliefde voor beauty en mode uit de jaren 90. Tel daar ook nog eens bij op dat ze een ontzettende trendsetter is en je kunt de klok er op gelijk zetten dat we langzamerhand weer meer dunne wenkbrauwen gaan zien.

Dunne wenkbrauwentrend

Best gek als je bedenkt dat deze wenkbrauwentrend nog niet zo heel lang geleden not done was. Maar volgens Sophie Vereycken is dat juist hoe de meeste trends verlopen. “Ook in beautytrends gaan we van het ene uiterste naar het andere en vervolgens weer terug.” Toch is er wel een verschil te zien tussen de dunne wenkbrauwen van Bella Hadid en de dunne wenkbrauwen van vrouwen uit de jaren 90. Bella houdt haar kleur namelijk zo licht en naturel mogelijk, waardoor ze toch ook wat minder ‘hard’ ogen. Nieuwsgierig naar haar wenkbrauwen? Hier een paar foto’s ter inspiratie:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Met deze truc lijken je wenkbrauwen strakker zonder ze te epileren:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN. Beeld: Instagram, Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Gescheiden 'MAFS'-koppel Aron en Monique: "We hebben weer intensief contact"

En dat is zes: ook Aron en Monique hebben een scheiding aangevraagd na hun Married at first sight-avontuur. “Verliefdheid kan snel verdampen”, bevestigt Aron aan De Telegraaf. Al staat de deur nog wel op een kiertje ‘voor meer’.

Dit betekent dat geen enkel koppel uit het laatste MAFS-seizoen nog getrouwd is.

Advertentie

MAFS-magie voor Monique en Aron

Het was direct dikke mik tussen Aron en Monique in Married at first sight. Al voor het altaar spatten de vonken tussen de twee er vanaf, ondanks de opmerkelijke speech die de ex van Monique gaf. Ook tijdens hun huwelijksreis in Oostenrijk leken ze elkaar helemaal gevonden te hebben. En tijdens het Koppelsweekend dat eind oktober plaatsvond, gaven zowel Monique als Aron aan die ‘magische klik en aantrekkingskracht’ nog steeds te voelen. “Zijn wij verliefd? We hebben zeker verliefde gevoelen, ja”, omschreef Monique toen.

‘Verliefdheidsgevoel was er soms wel, soms niet’

Maar helaas, ook aan hun liefdessprookje kwam een eind. Na een tweede huwelijksreis naar Gran Canaria bleef de liefde helaas toch uit. “Toen hebben we besloten de scheiding aan te vragen”, vertelt Aron aan De Telegraaf. “De wetenschap kan wel bepalen of je een match bent, maar niet hoe je gevoel daarna is.” Ze waren én zijn een heel goede match, benadrukt Monique wel. “We hebben echt ons best gedaan uit te zoeken wat er was tussen ons. We hadden het heel leuk, maar het verliefdheidsgevoel dat je eigenlijk wilt krijgen, was er soms wel en soms niet. Nadat het weken op en af ging, dachten we: wat nu?”

Weer intensief contact

Ze zetten dus een punt achter hun huwelijk en zagen en spraken elkaar een tijdje niet. “We hebben ons huwelijk omgezet in vriendschap”, vertelt Aron over hun huidige situatie. Maar de deur staat nog wel op een kiertje voor méér, geeft Monique aan. “Toen de uitzendingen op tv begonnen, zagen we hoe mooi het allemaal was. Nu hebben we weer heel intensief contact. We voelen toch weer die connectie als toen bij het altaar. Ik heb ook tegen Aron gezegd dat ik die deur nog niet helemaal dichtgooi.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aron (@aronvthul)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Monique van Zessen (@moonv6)

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Telegraaf. Beeld: NT Visuals.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Horeca gooit uit protest de terrassen open, en doet dat op déze datum

Verschillende horecagelegenheden zijn van plan de terrassen op 2 maart weer te openen. Tegen de regels van de huidige lockdown in: het is een protest vanuit caféhouders en restauranteigenaren, die het verbod hierop niet langer trekken.

Een actiegroep die lid is van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), roept alle horeca in Nederland om op 2 maart klanten op hun terrassen te verwelkomen. “Er móet iets gebeuren.”

Advertentie

De maat is vol voor horeca

Onder de actiegroep vallen 65 rebellerende afdelingen van de KHN. Deze horecavereniging pleit al maanden met een routekaart voor een verantwoorde heropening van cafés en restaurants. Tot nu toe dus zonder groen licht van de overheid. De maat is vol, de KHN sleept de Staat voor de rechter. En sommige leden gaan dus nog een stapje verder door de terrassen open te gooien. Vooral veel Brabantse horecabazen doen mee. “Wij weten zeker dat we veilig en verantwoord onze zaak kunnen openen. Om te beginnen buiten met de terrassen”, zo laat actiewoordvoerder Johan de Vos weten aan Omroep Brabant.

‘Winkels open is horeca open’

Dat winkels vanaf 3 maart wél flinke versoepelingen krijgen, schiet horeca in het verkeerde keelgat. “Bij ons kwamen mensen al op afspraak, zijn er al looproutes en is er triage vooraf”, vertelt De Vos. “Er is dus geen enkele gegronde reden dat de winkels wel weer ruimte krijgen en de horeca niet. Winkels open is horeca open en hiermee nemen we zelf de eerste stap.”

Boete riskeren

Hoeveel horecazaken precies meedoen aan de actie, is nog niet bekend. Maar met 65 afdelingen van de KHN die meedoen, zullen dit er wellicht aardig wat zijn. Ook is nog niet duidelijk hoe er wordt opgetreden tegen cafés en restaurants die op 2 maart de terrassen opengooien – en klanten die op de terrassen neerstrijken. Er hangt zaken die tegen de coronamaatregelen ingaan in elk geval wel een boete boven het hoofd.

‘Ondernemers gaan geestelijk kapot’

De Vos benadrukt ook de psychologische impact van de lange sluiting op ondernemers. “Ook door de beelden van massa’s Nederlanders samen op het ijs en van overvolle parken. De terrassen hadden vol kunnen zitten, maar de horeca mag geen mensen ontvangen. Dat maakt ondernemers geestelijk kapot.”

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Omroep Brabant, Koninklijke Horeca Nederland. Beeld: Getty Images.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien