Cadeautip: 4-delige My-Jewellery sieradenset voor € 39,95

Zoek binnen:

Kleindochter (9) van Martin Luther King geeft indrukwekkende speech tegen wapenwet

Martin Luther King kan maar wat trots zijn op zijn kleindochter. De 9-jarige Yolanda Renee King gaf een indrukwekkende speech tijdens de ‘March for our lives’: de protestmars tegen de Amerikaanse wapenwet.

“Mijn opa had een droom”, begint het meisje haar speech, die wordt ontvangen met een daverend applaus.

Advertentie

Wereld zonder wapens
“Dat zijn kinderen niet zouden worden beoordeeld op hun huidskleur, maar op hun karakter.” In de voetsporen van opa Martin, kondigt Yolanda haar grote wens aan. “Ik heb ook een droom. Genoeg is genoeg: dit zou een wereld zonder wapens moeten zijn. Punt uit.”

Geweldige generatie
De duizenden aanwezigen van de protestmars gingen helemaal op in Yolanda’s speech. Ze kreeg de massa mensen luidkeels ‘Wij worden een geweldige generatie!’ roepend. Dezelfde innemendheid als haar opa, die vast vol trots op haar neerkijkt.

March for our lives
De March for our lives werd in het leven geroepen als protest tegen de Amerikaanse wapenwetten. Bij de zoveelste schietpartij, dit keer op een middelbare school in Florida, waarbij er doden vielen – kinderen, ook. In Amerika kun je vrij makkelijk aan wapens komen door de huidige wapenwet die particulier gebruik goedkeurt. Dat moet anders, menen veel Amerikanen en vooral scholieren, die vrezen voor hun leven.

Bekijk de speech van de kleine King:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: YouTube. Beeld: YouTube

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien