Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Zwaarder dan 100 kilo? Dan mag je dít niet meer doen op Santorini

Het kleine Griekse eiland Santorini verwelkomt jaarlijks ruim twee miljoen toeristen. Die komen vooral voor de dorpjes waar het eiland om bekend staat. Deze zijn zo klein, dat ze de hordes mensen niet meer aan kunnen.

Maar niet alleen de dorpjes lijden onder die toeristenmassa…

Advertentie

Arme ezels
Ezels zijn in de hoofdstad Fira en het bekende plaatsje Oia een populair vervoersmiddel onder toeristen om de steile trappen van de haven naar het plaatsje te beklimmen. Deze ezels moeten zoveel van deze tochtjes maken – in de brandende zon, met weinig eten en drinken – dat ze daardoor schade aan de rugwervels oplopen. Dat zou voornamelijk komen door toeristen met overgewicht. Ook veroorzaken de versleten zadels wonden bij de ezels.

Ezelrijden verbieden
Het Griekse ministerie van Landbouw steekt daar naar aanleiding van een petitie een stokje voor en verbiedt mensen die zwaarder zijn dan honderd kilo om een ritje te maken op een van de ezels. Een stap in de goede richting, maar de ezels zouden natuurlijk pas echt geholpen zijn wanneer deze ritjes helemaal verboden worden of wanneer er voor betere leefomstandigheden wordt gezorgd.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS.nl. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien