Queen-Musical ‘We Will Rock You’: tot € 15,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Komt een zzp'er bij de dokter

Elke week schrijft Esther Vuijsters voor Libelle Daily over haar drukke leven als zzpmmk’er (zelfstandige zonder personeel maar mét kinderen). Deze week: wat als je als zzp’er ziek wordt?

Jezelf ziekmelden als je thuiswerkt en geen baas hebt? Kan dat? Jazeker. Maar dan moet je er als zzp’er natuurlijk wel voor verzekerd zijn. En hoewel ik al jaren – naast mijn eigen bedrijf – als financieel adviseur werk, heb ik zelf géén arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Advertentie

Rokende oncologen
Omgekeerde beroepsdeformatie noem ik het verschijnsel. Rokende oncologen en van afhaalpizza’s levende chefkoks hebben er ook last van. Hoe meer aandacht voor de klant, hoe minder voor jezelf en je eigen situatie.

Fluiten naar de centen
Ik vind het echt behoorlijk stom van mezelf. En ik geef mezelf er ook vaak voor op mijn kop. “Ga het nou eens regelen”, mopper ik dan. “Straks moet je plat en kun je fluiten naar je centen.” Maar ik ben nogal eigenwijs. Ik roep dan dat ik toch nooit ziek word en naar de dokter hoef. En dat het zo’n dure polis is. Ik roep precies die dingen, die al die jaren tegen mij geroepen zijn. Dingen waarvan ik weet dat ze pertinent onwaar zijn.

Werkloos
Goed verzekerd zijn is (niet) onbetaalbaar. En dat je zomaar ziek kunt worden, dat wordt vaak genoeg pijnlijk duidelijk. Neem mijn ex-collega. Van de ene dag op de andere was ze niet meer in staat om te werken. En dat na slechts één dag skiën. Haar salaris krijgt ze doorbetaald, ze is immers in loondienst. Gelukkig maar, want haar man is werkloos. Het komt wel weer goed, hoor. Bij haar wel.

Adviesgesprek
Het voorval zette mij in elk geval weer met beide – thans nog gezonde – benen op de grond. Over hoe snel alles kan veranderen. Ik ben dan wel geen skiër, maar met mijn motoriek kan er overal iets gebeuren. Ik zie het al voor me, ik zonder geld en wij elke avond bij mijn (schoon)ouders eten. Daar wordt echt niemand beter van.

Dus ga ik binnenkort echt even bij mezelf langs. Voor een gratis adviesgesprek. En dan zal ik mezelf er eens van verzekeren dat alles weliswaar goedkomt, maar dat ik daar wél even voor moet tekenen.

esther Meer lezen? Check Esthers eigen website of Facebookpagina.

Beeld: Getty Images

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien