Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

'In 2050 sterft niemand nog aan kanker'

In het jaar 2050 sterft niemand onder de tachtig meer aan kanker. Dat zeggen Engelse wetenschappers. 

Doordat er steeds meer middelen op de markt komen om kanker te voorkomen, verwachten wetenschappers dat in 2050 niemand onder de tachtig nog overlijdt aan kanker. Het University College of London ontdekte bijvoorbeeld dat iedere dag een lage dosis aspirine helpt de ziekte te voorkomen.

Advertentie

Aspirine
Het onderzoek volgde tien jaar lang een groep mensen tussen de 50 en 65 jaar die iedere dag een lage dosis aspirine innamen. Daardoor wordt niet alleen de kans op kanker verkleind, maar neemt ook het risico op een hartaanval of beroerte af met 7 tot 9 procent.

Voorkomen
Nu al is het aantal mensen dat sterft aan kanker gedaald met 20 procent ten opzichte van 1990. Kanker wordt steeds beter te voorkomen en te genezen. Volgens de onderzoekers is aspirine nemen daarbij de meest effectieve manier – nog effectiever dan stoppen met roken of gewicht verliezen.

Bron: The Telegraph

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien