Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

20x coupe lente: van kort of bob tot lang en zelfs een pony

Van kort of bob tot lang en zelfs een pony. Qua coupe kunnen we deze lente weer alle kanten op. Hier vind je een heleboel inspiratie om mee te nemen naar je kapper.

Pony’s in allerlei soorten en maten
De pony is ‘in’. Logisch ook, wie een pony neemt, krijgt een compleet andere look en een jongere uitstraling. Dit seizoen is ie er in verschillende vormen: met ronde of strakke lijnen, vol of juist luchtig en licht.

Advertentie

Roswitha (onder) laat zien dat kort haar en een pony prima samen gaan. Afhankelijk van de coupe wordt de lijn van de pony rond of juist wat rechter en strakker geknipt. Voor de variatie kan de – iets langere – pony ook een slag naar de zijkant worden dragen.

Puck (onder) heeft van nature een krullenbol. Door een niet te volle, zware pony te knippen, blijft ‘ie leuk krullen. Resultaat: een vriendelijke, maar toch ook stoere coupe.

Bij bijna elke gezichtsvorm past een pony. Vraag hiervoor advies van een stylist, die – door goed te kijken naar de vormen en lijnen van het gezicht – een persoonlijke look kan creëren. Om te voorkomen dat fijn haar als dat van Babs (onder) te sluik langs het gezicht valt, is een nonchalante luchtige pony de oplossing.

Marja (onder) heeft dik haar en kan daardoor ook een volle pony goed hebben. Door ‘m recht te knippen, worden de mooie lijnen in haar gezicht versterkt.

De strakke bob is het helemaal dit seizoen. Sanne (onder) draagt ‘m zowel strak én speels omdat haar haren niet op één lengte zijn geknipt, maar in subtiele zachte lagen.

Korte kapsels 
2019 is nu al het jaar van de korte kapsels, ze zijn volop te zien bij de catwalkshows. Dat niet iedereen een kort koppie staat, is dan ook onzin. Voor elke gezichtsvorm is er een geschikt model. Dit seizoen zijn er kapsels met korte pony’s, lange lokken of juist gelaagde lokken langs het gezicht. Vooral de ‘slordige’ boblijn is een trend, zeker als ‘ie met een midden scheiding wordt gedragen.

Met de korte coupe van Debby (onder) kan een beetje worden gespeeld, omdat de lange lok ook naar achteren of achter het oor kan worden gedragen. Dat staat pittige en elegant tegelijk.

In de zomer is het prettig om het haar uit het gezicht te dragen, zoals Kris (onder) dat doet. Laat het natte haar dan met een stevige mouse naar achteren opdrogen of föhn het. In droog haar is een vochtige haarspray geschikt.

Een speelse, korte coupe krijgt volume met volumepoeder bij de haaraanzet. Maar het maakt ook de rest van het haar wat stugger. Karin (onder) kneedt als finishing touch een pasta in haar haar om de coupe in model te houden.

Om grijs haar zoals dat van Mascha (onder) fris te houden, is het belangrijk zo nu en dan een zilvershampoo te gebruiken. Die houdt de kleur helder met een zilveren gloed.

Bij Angela’s (onder) kortekrullencoupe is het belangrijk om de volumes op de juiste plaats te houden. Slank in de nek en niet te korte lagen bovenop het hoofd zorgen voor een mooie balans en krullen die haar gezicht mooi omlijsten.

Wil je hebben dit seizoen: de ‘lob’
De lange bob, ofwel de lob, is al lang een trend en ook dit seizoen volop te zien. Hij staat hip, jong en is multifunctioneel, omdat ‘ie op verschillende manieren kan worden gestyled. Met een sea salt spray en/of een krultang wordt de lob bijvoorbeeld nonchalant en speels.

Ieke (onder) heeft een koele ondertoon in haar huid waardoor de frisse babylights in haar haar juist erg mooi staan. Bij deze techniek worden ze niet helemaal vanaf de haaraanzet geplaatst zodat uitgroei bijna niet zichtbaar is.

Een goed geknipte bob hoeft amper te worden geföhnd. Hooguit de kruin en de bovenkant met een ronde borstel voor volume. Bij Loes’ (onder) gezichtsvorm in combinatie met de bril, is het mooi de lok iets langer te laten zodat die niet haar hele gezicht bedekt.

Bij beginnend grijs haar zijn frisse highlights een mooie oplossing. Dat geeft weinig uitgroei en heeft een mooie kleurschakering. De combinatie van krul en highlights van Arja (onder) heeft wel extra goede verzorging nodig, om pluis tegen te gaan.

Deze halflange lengte geeft een mooie, vrouwelijke coupe. In steil haar als dat van Bianca (onder) is het fijn om een volumespray op de aanzet te gebruiken en met een föhnborstel (een borstel die warmte blaast) een lichte slag te creëren.

Elises (onder) rossig haar kan door zonlicht een stuk oplichten tot ‘strawberry blond’. Om de diepere rode kleur ook in de zomer te behouden, is het aan te raden een beschermde spray met uv-filter te gebruiken.

Om de slag te accentueren, zoals bij Sophia (onder), kan het haar zachtjes worden gedroogd met een diffuser en sea salt spray. Gebruik ook af en toe een vochtinbrengend masker om droog haar en daardoor pluis te voorkomen.

Iris’ (onder) golvende haar vraagt om een goede verzorging, omdat het pluizig is vanwege de slag. Een combinatie van een volumeshampoo om de aanzet stevig te houden en een vochtconditioner voor de droge lengtes is perfect.

Bij Lotte (onder) is een natuurlijke balayage haarkleur ingezet, die maanden meegaat, omdat er bijna geen uitgroei zichtbaar is. Door de zon zal de kleur nog meer oplichten. Een stylist in de salon kan een tint kiezen die bij uw huidtoon past.

Het blonde gehighlighte haar van Tess (onder) heeft de meeste verzorging nodig. Thuis, maar ook tijdens een bezoek aan de kapsalon. De stylist zal dan een verzorgende behandeling samenstellen aan de hand van de haarkwaliteit, die het haar een extra boost geeft.

Zo’n lange bos als Leandra (onder) heeft mooi houden, heb je deels in eigen handen. De juiste producten met proteïnen om gespleten punten tegen te gaan én regelmatig de punten bijknippen, zijn essentieel.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Productie & Styling: Liselotte Admiraal. Fotografie: Jeanette Huisman uit Libelle nr. 15

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien