Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

40 procent van de mensen wast hun gezicht op de verkeerde manier

Was jij je gezicht netjes iedere ochtend en avond? Goed bezig! Alleen blijkt bijna 4 op de 10 mensen het alsnog verkeerd te doen. 

Maar liefst 37 procent van de mensen zegt hun huid ‘schoon’ te vinden als deze strak aanvoelt. Dit blijkt uit een recent onderzoek van het huidverzorgingsmerk Cerave.

Advertentie

Schadelijk
Volgens dermatologen is dit verre van waar. “Na het wassen van je gezicht moet de huid licht en zacht aanvoelen, maar niet strak”, zegt dermatoloog Joshua Zeichner. “Er wordt gedacht dat strak en droog gelijk staat aan schoon, maar droogte na het wassen is juist heel schadelijk voor de huid.”

Rimpels
Je huid zit vol natuurlijke oliën, die je huid beschermen tegen viezigheid van je omgeving. Maar door je huid té veel te wassen, kun je deze oliën er ook afwassen. Hierdoor voelt je huid heel ruw en strak, en dat is een slecht teken. De kans op scheurtjes in de huid of op latere leeftijd rimpels wordt hierdoor groter en groter.

Vochtig
Daarom is het belangrijk om na het wassen nog even een lauwe, vochtige handdoek op je gezicht te leggen. Dit houdt het vocht vast en zorgt dat je huid niet uitdroogt. Smeer daarna je gezicht in met een hydraterende crème. Dat laat je huid stralen en glad en zacht aanvoelen.

Beautyvlogger Susan test een nieuw soort gezichtsreiniging:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well and Good. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien