Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

5 tips voor beter thuiswerken

Nederland telt inmiddels zo’n 800.000 zzp’ers. Deze zelfstandigen zonder personeel werken meestal thuis of in een koffietentje. Libelle geeft 5 tips om ondanks alle afleiding toch heel productief te zijn. En dat levert weer tevreden opdrachtgevers op!

1. Geef jezelf 3 afleidingsmomenten
Bedenk eerst hoeveel je er op een dag nodig hebt. Bijvoorbeeld: 3. Niet-urgente mailtjes en die vuile afwas van gisteren kun je prima naar zo’n moment toeschuiven. In de tussentijd kan je lekker doorwerken.

Advertentie

2. Zet oogkleppen op
Klinkt dit bekend? Je loopt naar het toilet of naar de keuken voor een kop thee of koffie en je ziet weer van alles rondslingeren. Kijk vooral niet rond! Al die spullen die opgeruimd moeten worden, kunnen wel even wachten. Blijf gefocust op je computer, je to-do-lijst en je doel voor de dag, dan krijg je veel meer gedaan.

3. Neem een lange lunch
Ja, je leest het goed. Een lange lunch zorgt ervoor dat alle informatie van de ochtend goed wordt verwerkt. Er is dan ook tijd om wat kleinere klusjes af te werken (zie punt 1 en 2). Vertrouw erop dat je na de lunch weer helemaal opgeladen aan het werk kunt.

4. Creëer rust
Sluit de deur als je ook echt in een apart kantoor werkt. Zet je telefoon op stil of trilstand als je geen dringende afspraken hebt. Sommige mensen vinden het ook handig om hun e-mail-alerts uit te zetten, maar niet-urgente mails kunnen afhandeld worden tijdens een van de afleidingsmomenten (zie punt 1).

5. Zorg voor routine
Dit kost misschien wat voorwerk. Maak een lijst van alles wat voor afleiding zorgt, zoals het checken van je mail, social media, blogs en eventuele huishoudelijke zaken. Schrijf ze op en probeer ze over de dag te verdelen. Het zal even wennen zijn in het begin, maar als je eenmaal de routine te pakken hebt, haal je het meeste uit een dag!

Wat zijn jouw valkuilen of tips?

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien