Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

7 dingen die vijftigplussers anders zouden doen op hun 25e

De meeste mensen hebben op hun 50e al behoorlijk wat levenservaring opgedaan en zijn door schade en schande wijs geworden. Wat zou je nu anders doen als je weer 25 was? ‘The Huffington Post’ voelde 50-plussers op Facebook aan de tand. De uitkomst:

1. Meer voor jezelf opkomen
Wees nooit bang om voor jezelf op te komen. Je bent je eigen advocaat, dus zeg wat je wilt.

Advertentie

2. Weten wanneer je afscheid moet nemen
Soms is weggaan, hoe moeilijk het besluit ook, het beste wat je voor jezelf kan doen. Hoe sneller je dit beseft, des te minder tijd je verdoet.

3. Meer reizen
Je bent maar één keer jong. Voordat je vastzit aan een hypotheek, een echtgenoot en kinderen is het een goed idee om de wereld te ontdekken. Overweeg om in het buitenland te werken. Ga ergens naartoe waar je naar je omgeving kijkt in plaats van je smartphone.

4. Niet in de schulden komen
Koop geen dingen die je niet nodig hebt en denk goed na voor je een creditcard aanschaft. Wat ze je ook wijsmaken: het is geen gratis geld en hoe hoog de limiet ook is, geef het niet uit aan designerkleding en dure vakanties. Blijf uit de schulden zodat je ooit een goede hypotheek kunt afsluiten.

5. Zonnebrand dragen
Een bruin kleurtje is mooi, maar de effecten van de zon op de lange termijn niet. Te veel zon leidt tot pigmentvlekken, rimpels en een slappe huid. Zoveel mogelijk SPF smeren, zelfbruiner gebruiken of gewoon je huidskleur omarmen zoals-ie is.

6. Minder gejaagd leven
Te veel mensen vergeten in het nu te leven doordat ze te druk zijn met hun smartphones en social media. Het leven is kort, dus geniet ervan. Of zoals een van de ondervraagden het verwoordt: “Ik had mezelf meer tijd moeten geven om te twijfelen en me niet alleen laten definiëren door mijn baan.”

7. Aan je gezondheid denken
Na je 25e gaat je stofwisseling langzamer, maar op je gezondheid letten gaat verder dan alleen wat minder pizza eten. Het gaat erom goede gewoonten te creëren waar je op latere leeftijd ook nog wat aan hebt, zoals stoppen met roken en minder alcohol drinken.

LEES OOK:

De beste Lekker in je Vel-berichten op WhatsApp ontvangen? Meld je gratis aan!

BEKIJK OOK: Jeanette was haar staartje helemaal zat. En dus deden we daar wat aan, met een prachtig resultaat.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

 

Beeld: iStock

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien