Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Grijze haren? Pak ze aan met aardappelschillen!

Vroeg of laat moet bijna iedereen eraan geloven: grijze haren. Het verven van je haar kost vaak bakken met geld, maar er is ook een veel goedkopere manier om het grijs te lijf te gaan: zet oude aardappelschillen in.

De leeftijd waarop je eerste grijze haren zich laten zien is genetisch bepaald. Veel mensen kunnen zich lastig of niet neerleggen bij die verandering van kleur en brengen vervolgens nogal wat tijd door bij de kapper om het grijs weg te laten werken en met een zelfverzekerder gevoel weer de straat op te gaan. Je grijze haar van een kleurtje voorzien kan echter veel goedkoper dan bij de kapper met… aardappelschillen. Ja, echt, de schillen die we vrijwel dagelijks zonder omkijken in de gft-bak mikken.

Advertentie

Niet schadelijk
Aardappelschillen blijken je haar op een natuurlijke manier te kunnen kleuren als je er onder de douche je haren mee wast. De schillen zijn niet schadelijk voor je haar, wat ook weer winst is ten opzichte van vele chemische kleuringen. Bewaar je schillen vanavond eens een keer en test het zelf.

Proberen
Maar hoe pak je dat dan precies aan? In de video hieronder wordt een aftreksel van 150 gram aardappelschillen en ongeveer 480 milliliter water gebruikt. Dit zet je op het vuur en breng je aan de kook. Daarna laat je het nog 5 minuten sudderen. Dan giet je de aardappelschillen af. Het vocht moet je dus bewaren want hiermee behandel je straks je haar. Het ruikt misschien een tikkeltje apart, maar het werkt prima tegen grijze haren. Het is proberen waard, en laat jezelf vooral even op de foto zetten, voor en na!

De beste artikelen van Libelle in je mailbox ontvangen? Abonneer je op de nieuwsbrief via Libelle.nl/nieuwsbrief

Bron: Budgi, Kijk.nl Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien