Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Altijd vrolijk! Voorkom een winterdepressie met deze tips

In januari hebben veel mensen last van de blues. Dat is helemaal niet nodig, want er is zoveel tegen te doen! Met deze tips blijft januari gezellig en voorkom je een winterdepressie.

Spreek af met vrienden en plan dagjes uit
De gezelligheid, verhalen van vriendinnen en tips doen wonderen voor ieders gemoedstoestand. Plan een middagje theedrinken aan de eettafel of trek eropuit. Ga schaatsen of geef je vriendin en jezelf een dagje sauna cadeau.

Advertentie

Boek een vakantie
Nog 6 maanden en dan is het pas zomer. Kom alvast in de vakantiesfeer: boek een vakantie en verdiep je in de bestemming. Daar knap je zeker van op.

Eet veel vitamine b
Vitamine b kan nooit kwaad. Eet een avocado, genoeg vis en neem eventueel extra supplementen vitamine b.

Beweeg
Wil je meer bewegen of sporten, maar haak je elke keer na een paar weken weer af? Zoek een maatje of meld je aan bij een club bij jou in de buurt.

Lees een tijdschrift of boek
Neem de tijd voor een boek of tijdschrift of ga aan de slag en maak iets moois voor in huis.

Ga naar buiten
Het is koud, maar een frisse neus en een koude wind zorgt voor energie. Zo kun je bijvoorbeeld je hoofd leegmaken.

Ruim de kledingkast op
Maak setjes, bekijk wat er in de kast ligt en bedenk welke combinaties je aankomende dagen aan kunt doen. Wellicht kom je op nieuwe ideeën.

Drink kruidenthee
Kruiden hebben een bewezen effect op depressieve klachten. Recent onderzoek laat zien dat extracten van Sint Janskruid net zo effectief zijn als antidepressiva bij milde depressies, zonder de vervelende bijwerkingen.

Sylvia Witteman: “Ik besefte dat ik het handschrift van mijn zoon al een jaar of tien niet had gezien”

zoon

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar mobielloze zoon. 

Ik stond vredig een courgette te raspen, want iedereen is dol op courgettekoekjes (courgette grof raspen, mengen met een theelepel zout, goed het vocht eruit drukken, rasp mengen met een paar lepels bloem, peper, knoflook, een ei en wat verkruimelde feta, wat olie in de hete koekenpan, bergjes beslag erin, beetje platduwen, aan beide kanten op m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien