Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

7 goede redenen om avocado te eten (en smeren)

Avocado is niet alleen heel lekker, maar ook ongelooflijk gezond. Of je nu je tanden erin zet of de vrucht gebruikt om je huid te verzorgen.

Libelle samen met Naïf

1) Avocado als huidverzorging is geschikt voor elk huidtype, en een must als je een gevoelige of droge huid hebt. De gezonde vetten hydrateren je huid en vallen onzuiverheden aan. Resultaat? Die gezonde glow op je gezicht.

2) Het is een fijne bron van vitamines en mineralen. Bijvoorbeeld vitamine A (bevordert celreparatie), vitamine K (nodig voor een goede bloedstolling) en belangrijke vitamines zoals vitamine B5, B6 en C, die ziektes kunnen voorkomen.

3) Het geheim van een jong ogende huid? Een goede vochtbalans. Avocado bevat kalium, een mineraal dat de vochtbalans reguleert. Daarom wordt avocado ook ingezet als effectief ingrediënten in huidverzorging.

avocado

4) Antioxidanten (verzamelnaam voor onder andere vitamine C en E) stimuleren het ontgiften van je lichaam en zorgen ervoor dat je huid soepeler wordt. Tijd voor een guacamole masker.

5) De vrucht bevat veel vezels. Deze voedingsvezels hebben een reinigend effect die je stoelgang bevorderen. En daarnaast geven de vezels een verzadigd gevoel.

6) De olie uit avocado lijkt erg op de oliën van onze eigen huid. Deze olie helpt je huid te voeden en te beschermen tegen viezigheid van buitenaf. Naïf gebruikt in veel producten avocado. Onder andere in dag- en nachtcrème, bodylotion en handcrème. Benieuwd? Ga dan naar Naïf en vraag een sample aan.

Avocado Naïf

7) Avocado zit bomvol onverzadigde vetten. Deze vetten verlagen het zogenaamde slechte cholesterol (LDL) en verminderen de kans op hart- en vaatziekten.

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien