Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom iedereen dít beautyproduct van 7 euro wil hebben

Op TikTok komen de laatste tijd opvallend veel video’s voorbij van mensen die een rood goedje op hun gezicht smeren en naderhand lyrisch zijn over hoe hun huid eruitziet. De grote vraag is natuurlijk: wat smeren ze op hun huid? En ook niet onbelangrijk: wat kost het?

Het zogeheten ‘wondermiddeltje’ blijkt de Peeling Solution van het merk ‘The Ordinary’ te zijn, dat slechts € 7,20 kost.

Advertentie

Wat is het voor product?

Maar wat maakt deze peeling nu zo bijzonder? Het middeltje is een chemische exfoliant op basis van verschillende soorten zuren: alphahydroxyzuren en salicyzuur. De combinatie van deze zuren zorgt voor een intens exfoliërend effect waardoor dode huidcellen verdwijnen, je poriën worden gezuiverd en je huidstructuur wordt verfijnd. Het resultaat is een glad babyhuidje met een gezonde glow.

Voor welk huidtype is het geschikt?

Voordat je het product aanschaft is het belangrijk om te weten dat het niet voor iedereen geschikt is. Omdat het zo intens exfolieert, kunnen sommige huidtypes er heftig op reageren. Als je een gevoelige huid hebt, kun je dit product dan ook beter niet gebruiken. Heb je een vette huid? Dan is dit product perfect voor jou. The Ordinary adviseert mensen wel dit product alleen te gebruiken als ze al ervaring hebben met exfoliërende producten, dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

Zó werkt het

Het is eigenlijk heel simpel: je brengt een dun laagje van het product aan op een droge, net gereinigde huid. Vervolgens laat je het maximum (maar dan écht maximum) 10 minuten inwerken en vervolgens spoel je het grondig af met lauw water. Smeer je huid hierna in met een hydraterende crème en vergeet ook niet om SPF te gebruiken als je de dag erna naar buiten gaat. Zuren maken je huid namelijk gevoeliger voor zonlicht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ✨SKINCARE – MAKEUP✨ (@mieeecorner.orderus) op

Wist je trouwens dat een SK-Alpha-behandeling je huid ook een flinke boost kan geven? Beautyvlogger Susan laat in deze video zien hoe dat werkt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Deciem. Beeld: iStock, Instagram

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien