Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Dít bedrag aan kleding hangt ongedragen in je kast

Je hebt vast weleens iets gekocht dat je vervolgens nooit gedragen hebt. Geen probleem, als het bij dat ene shirtje blijft. Maar uit onderzoek blijkt dat het gros van de vrouwen veel meer ongedragen kledingstukken heeft. En dat loopt in de papieren…

Het online platform On Buy deed onderzoek naar vrouwen en hun kledingkast en hun conclusie is niet mals: zij stellen dat de gemiddelde vrouw slechts 40% van haar kleding daadwerkelijk draagt, wat betekent dat er voor ruim 2700 euro aan kleding achter gesloten (kast)deuren blijft.

Advertentie

72 uur-regel 
Volgens Grazia komt dit doordat we ons keer op keer laten verleiden door impulsaankopen. Wil je dat in de toekomst voorkomen? Wacht dan voortaan als je iets moois gezien hebt 72 uur voordat je het daadwerkelijk aanschaft. Volgens neuroloog Victor Frankl heb je dan écht de tijd genomen om te bedenken of je dit kledingstuk echt nodig hebt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Grazia. Beeld: iStock 

 

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien