Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: beschermt een dure zonnebril beter tegen de zon?

Zonnebrillen: je hebt ze in alle soorten en maten én in verschillende prijscategorieën. Maar maakt dat voor je ogen nou echt uit, zo’n peperduur exemplaar? Of beschermt een bril van een paar euro net zo goed?

Dat uv-straling niet goed is voor je huid hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist je dat diezelfde straling ook hartstikke slecht is voor je ogen? Je kunt er op latere leeftijd zelfs slechtziend van worden. Een goede zonnebril kan dus echt geen kwaad. Moet je daar dan meteen een flinke klap geld voor betalen?

Advertentie

Opletten
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, een zonnebril hoeft niet duur te zijn om je ogen goed te beschermen. Let bij het kopen van een bril wel op dat er een CE-logo op de bril staat. De CE-markering heeft een cijfer tussen de 0 en de 4 en dit getal vind je meestal op de binnenkant van het brillenpootje. Het Oogfonds raadt een CE-markering aan van minimaal 3 aan.

Licht
En dat is niet het enige waar je op moet letten bij je zoektocht naar een goede zonnebril. Net zo belangrijk: de bril moet goed aansluiten op je gezicht. Als er te veel ruimte tussen je gezicht en de glazen zit, dan valt het licht er alsnog doorheen.

Heb je meteen zin gekregen om de zon op te zoeken (uiteraard mét een goede zonnebril)?

8-daags arrangement naar Zakynthos
8-daags arrangement naar Zakynthos
- vanaf € 449,- p.p.
Ja, ik wil naar de zon!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Oogfonds & Radar. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien