Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Zo bestel je met succes een parfum online zónder te ruiken

Aangezien we zo veel mogelijk thuis moeten blijven, bestellen we steeds meer online. Maar bij parfum is dat vrij lastig. Toch is er een oplossing!

Het kiezen van een parfum kan een hele uitdaging zijn. Hoe kies je een geur die je lekker vindt en welk luchtje past het best bij jouw lichaamsgeur? Vaak helpt het door een geur als test op je huid te spuiten, maar hoe kies je een nieuw parfum als je niet naar de parfumerie kunt of wilt?

Advertentie

Gelukkig zijn er een paar tips om met succes online een lekker ruikende parfum te bestellen, zónder te ruiken:

1. Let op de geurnoten

In de omschrijving van een parfum staat vaak welke geurnoten het parfum bevat. De verschillende parfumgroepen (zoals fris, bloemen, oriëntal of hout) zijn elk weer onderverdeeld in groepen met de geurnoten die in het parfum aanwezig zijn. Dit zijn de geuren van de ingrediënten in het parfum en geven duidelijk aan hoe de geur ruikt. Kijk dus even naar de ingrediënten en geurnoten van het parfum dat je al hebt en lekker vindt ruiken, en zoek zo naar een nieuw parfum.

Het is ook een idee om een keer een geur te kiezen die je doet terugdenken aan een mooie tijd. Ga bijvoorbeeld voor een typische zonnecrèmegeur die je doet denken aan vakantie. Ben je dol op groen? Ga dan voor groene geuren die naar gras en bomen ruiken.

2. Laat je niet misleiden door de verpakking

Natuurlijk is het leuk als de verpakking en het flesje er mooi uitzien, maar laat je er niet door misleiden. Het mooiste flesje bevat niet altijd de lekkerste geur. Bovendien zie je het flesje toch niet meer wanneer je de geur draagt. Maar soms kan de kleur of verpakking wel helpen bij je keuze. Een mooi paars flesje met een wit met gele bloem geeft waarschijnlijk aan dat het parfum een frisse bloemengeur heeft.

3. Kies niet altijd de duurste

Vaak denken we dat duurder staat voor beter, maar dat is bij een geur niet altijd het geval. Er bestaan wel degelijk goedkope parfums die fantastisch ruiken, terwijl peperdure parfums naar jouw smaak misschien veel te heftig ruiken. Het is vooral belangrijk dat je je laat leiden door de ingrediënten. Witte muskus is een relatief goedkoop ingrediënt dat erg aangenaam ruikt. Hou je van irisgeuren? Dan kun je misschien beter investeren in een duurdere geur, want poederachtig ruikend iris is een duur ingrediënt en vind je dus niet snel terug in een goedkoop parfum.

4. Vraag testertjes aan

Twijfel je tussen een paar geuren, dan is het verstandig om een paar samples te bestellen. Verschillende merken en parfumerieën bieden een sample set aan. Dit is een box met miniatuurversies van meerdere parfums die vooraf samengesteld zijn of die je zelf kunt vullen.

Dit is momenteel een van de best verkochte parfums op Bol.com:

En als je dan je perfecte parfum hebt gevonden, wil je natuurlijk dat ‘ie zo lang mogelijk blijft hangen. Zo geniet je de hele dag van die heerlijke geur:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien