Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Het is bewezen: dít middeltje vervaagt littekens

Een puistje, blaasje of wondje in je gezicht… Het is natuurlijk hartstikke vervelend. Zo’n plekje is gelukkig maar tijdelijk, maar het litteken dat het vormt kan de rest van je leven blijven zitten. Tenminste, dat dénk je. Het is namelijk bewezen dat er een middeltje is dat dit litteken wel degelijk kan vervagen.

En je kunt het gewoon bij de drogisterij kopen.

Advertentie

Minder zichtbaar

Al jaren wordt er gespeculeerd over zalfjes en natuurlijke producten die iets tegen littekens zouden doen. Slakkenslijm, essentiële oliën, speciale gezichtsmaskertjes en zelfs fillers en lasers. Nu blijkt volgens dermatoloog Rachel Nazarian van de Schweiger Dermatology Group in New York dat het antwoord een stuk dichterbij ligt dan we denken. Aloë vera zou namelijk daadwerkelijk je littekens minder zichtbaar kunnen maken.

Beautyvoordelen

We weten van aloë vera dat het slijmerige goedje samengaat met een boel beautyvoordelen. Zo hydrateert en verzacht het de huid én werkt het verkoelend als je een brandwondje hebt. Maar het middel blijkt ook een hoop te doen bij het helen van wondjes en het verzachten van de huid als er al een litteken is gevormd.

Collageen

Aloë vera bestaat voor 99,5% uit water. Logisch dus dat het zo goed hydrateert. Maar het gaat om die andere halve procent, waardoor jouw wondjes en littekens mooier genezen en minder zichtbaar worden. Aloë vera bevat namelijk veel ontstekingsremmers en antioxidanten. Deze zouden de groei van fibroblasten in onze huid ondersteunen. En deze fibroblasten zijn de cellen in onze huid die collageen aanmaken, hetgeen dat onze huid flexibel en elastisch houdt.

Irritatie

Aloë vera is te verkrijgen in poeder-, pil- en gelvorm. Voor het beste resultaat gebruik je tegen littekens de gelvorm direct op de huid. Breng het 2 weken lang eenmaal ’s ochtends en eenmaal ’s avonds aan op het litteken. Doe dit niet te dik, dat kan namelijk voor irritatie zorgen.
Merk je dat je huid sowieso rood wordt of prikt wanneer je de aloë vera aanbrengt, probeer dan zo gauw mogelijk het goedje van je huid te spoelen. Het kan namelijk goed zijn dat je huid heftig reageert op het spul. Vaak komt dit ook doordat veel aloë vera-producten worden volgegooid met parfums en andere toegevoegde middelen. Let er dus op bij het kopen van een aloë vera-gel dat je een product koopt dat 100% natuurlijk is. Of, voor het allerbeste resultaat, koop je je eigen aloë vera plantje. Puurder kan niet!

Ook micro needling zou werken tegen littekens. Daarbij schijnt het veel goeds te doen tegen onzuiverheden en rimpels. Libelle’s Julie testte de techniek uit.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Byrdie. beeld: iStock.  

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien