Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Scheer je bikinilijn op déze manier en voorkom ingegroeide haartjes

Als jij je bikinilijn scheert, dan weet je ook dat dit best een gedoe is. Bultjes, ingegroeide haren of een rode, geïrriteerde huid: nee het is geen pretje. 

Om ervoor te zorgen dat je wel gewoon kan genieten van een zachte, gladde huid, moet je voor, tijdens en na het scheren rekening houden met de volgende dingen:

Advertentie

1. Koop een goed mesje
Investeer hier ook in, want het helpt echt. Een scheermesje met meerdere mesjes zorgt er bijvoorbeeld voor dat de druk wordt verspreid. Met andere woorden: je snijdt jezelf minder makkelijk en er ontstaan minder snel irritaties. Ook kun je beter geen wegwerpmesjes gebruiken of in ieder geval niet langer dan op de verpakking staat, anders krijg je heel makkelijk irritaties.

2. Warm water
Bereidt je bikinilijn voor op de scheerbeurt. Laat er voor het scheren bijvoorbeeld 10 minuten lang warm water over stromen. En scrub vlak voor het scheren je huid om alle dode huidcellen te verwijderen, waardoor het mesje dichter op de huid komt. Zo wordt je huid zacht, waardoor het makkelijker wordt om alle haartjes te verwijderen.

3. Gebruik scheerschuim
Scheerschuim bestaat niet voor niets. Gebruik je het niet, dan is de kans groot dat je huid gaat pieken en irriteren. Breng een hele dunne laag aan op het gebied dat geschoren moet worden en scheer je bikinilijn vooral ook heel langzaam.

4. Let op je scheerrichting
Ga dus niet als een gek alles wegscheren. Doe het rustig en scheer altijd naar jezelf toe. Als je gevoelig bent voor rode bultjes of irritaties, kan dit het probleem al snel oplossen. Ga in ieder geval met de haargroei mee, anders maak je de irritatie alleen maar erger.

5. Huid kalmeren
Pak zodra je het scheermesje hebt weggelegd een koud washandje. Leg dit doekje 10 minuten op je bikinilijn om je huid te kalmeren. Breng een serum (zonder parfum) aan om de kansen op scheerbrand te verminderen.

6. Hydrateren
Het is belangrijk om na het scheren altijd te hydrateren. Kies altijd voor een ongeparfumeerde en alcoholvrije vochtinbrengende crème. Smeer beide zijden van de bikinilijn in en laat het goed opdrogen. Als je dit niet doet, bestaat de kans de plek daar uitdroogt en ook dat kan zorgen voor irritaties.

7. Schoonmaken
Alvast belangrijk voor de volgende keer: maak je scheermesje direct schoon. Het liefst met ontsmettingsalcohol, maar het kan ook met heet water. Als je scheermes er roestig uitziet, kun je ‘m het beste weggooien. Bewaar je scheermesje op een schone, droge plaats zodat-ie geen bacteriën kan oppikken die in de douche rondhangen.

Bot scheermesje? Zó krijg je ‘m razendsnel weer scherp:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health UK. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien