Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

"Birkin Croco-tas van Hermès is dieronvriendelijk"

Actrice en zangeres Jane Birkin wil haar naam niet meer koppelen aan de ‘Birkin Croco’- tas van Hermès. Ze noemt de manier waarop de tassen gemaakt worden ronduit wreed.

“Ik heb gevraagd of Hermès de tas een andere naam wil geven, totdat er betere omstandigheden gecreëerd worden, die overeenkomen met de internationale regels voor de productie van de tas”, vertelt Birkin.

Advertentie

Ophef
Onlangs zorgde een video van een dierenrechtenorganisatie voor veel ophef: in het filmpje wordt getoond hoe exclusieve modemerken op een lugubere manier aan de huid van reptielen voor tassen en schoenen komen.

Geschrokken
Hermès liet in een verklaring weten dat ze Birkins beslissing respecteert en zelfs haar mening deelt; het merk zegt zelf ook erg te zijn geschrokken na het zien van de heftige beelden.

Tas van € 20.000
De Hermès tas, die maar liefst €20.000 kost, behoort tot een van de meest gewilde luxe goederen die verkrijgbaar zijn momenteel. Omdat de tassen regelmatig zijn uitverkocht is er zelfs een wachtlijst voor iedereen die niet meer dan de winkelprijs wil betalen.

Bron: New York Times. Beeld: Anne Bernecker

Maartje en de meisjes – deel 52: “Dus jij bent Vera’s nieuwe vlam?”

nieuwe vlam

Een tikkeltje zenuwachtig en tegelijk vol vertrouwen belt Maartje aan bij haar knappe werkrelatie Vera. Ze weten allebei dat er niets zakelijks op de agenda staat vanavond. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet.

“Kom jij ook al voor mama?” vraagt het ventje van drie turven hoog.

“Ehm… hoi!” stamel ik. “Ik ben Maartje. En wie ben jij?”

“Felix. Ik heb een Tijannosaujus.”

“Hoi Felix. Dat is mooi zeg, een Tyrannosaurus. Ik kom voor Vera, is dat jouw mama?”

Op dat moment steekt Vera

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien