Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Bootcamp = hip en fit

Wat is het?
Bootcamp is eigenlijk niets minder dan een hele pittige workout die is afgekeken van het leger. Trefwoorden: afzien, discipline en doorzettingsvermogen. Begin deze eeuw is in de VS deze vorm van training ontstaan. En een aantal jaar geleden is bootcamp naar Nederland overgewaaid. Het is een fysieke training die wordt verzorgd door personal trainers, voormalige militaire sportinstructeurs en sportscholen.

Wat doet het?
Tijdens een bootcamples worden cardio-oefeningen gecombineerd met krachtoefeningen, zoals lunges, squats, push-ups en buikspieroefeningen. Hardlopen komt ook voor in de training. Tijdens bootcamp worden alle spiergroepen getraind zonder attributen te gebruiken, met uitzondering van speciale boksbootcamps. Het doel van de training is het verbeteren van het uithoudingsvermogen, vetverbranding en krachttoename. Maar de trainers proberen ook het plezier in het sporten te vergroten. In de buitenlucht trainen, in het bos of park, draagt daar alleen maar aan bij.

Advertentie

Sportschool of bootcamp?
Waarom voor een bootcamptraining kiezen als er een sportschool om de hoek zit? Tja… Om echt op en top fit te worden, is dit toch echt de beste optie. De trainingen stimuleren om nét iets verder te gaan. Ook is het prettig om te trainen in een kleine groep met goede persoonlijke begeleiding. De personal trainer motiveert en vergroot je zelfvertrouwen. Af en toe een stem verheffen (ter aanmoediging!) hoort daarbij.

In de buitenlucht
Onder andere Bootcamp Nederland en The Bootcamp Club organiseren deze trainingen in de natuur. Trainen in de buitenlucht geeft sneller resultaat, vanwege de grotere inname van zuurstof. Natuurlijk worden bootcamptrainingen ook in sportscholen gegeven, zoals bij Medico Vision in Amsterdam. Maar bootcamp is oorspronkelijk gebaseerd op trainingsroutines in het leger, en die worden buiten gegeven.

Drinken: doen
Hoe meer transpiratie, hoe meer vocht er moet worden aangevuld. Tekort aan vocht zorgt er namelijk voor dat spieren minder goed functioneren, wat weer kan leiden tot krampen. Wacht niet te lang met drinken om uitdroging te voorkomen. Drink dus voor, tijdens en na het sporten voldoende water.

Aanbieding!
Een keer een echte bootcamples ervaren? The Bootcamp Club geeft Libelle-lezeressen de mogelijkheid een 10-rittenkaart te kopen met korting.

• Libelle-lezeressen betalen voor een 10-rittenkaart € 70,- i.p.v. € 85,-. Een korting van maar liefst 17,5%!
• Kijk voor meer informatie als tarieven, locaties en tijdstippen op: de website van de Bootcamp Club.
• Reserveren kan via info@thebootcampclub.nl o.v.v. Libelle Actie.
• De aanbieding is geldig t/m 10 juni 2011.

Zo ziet deze week (7 juli t/m 13juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien