Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Welke bril past bij jouw gezichtsvorm?

Is jouw gezicht rond, ovaal of juist rechthoekig? En wil je weten welke bril daar het beste bij past? Eye Wish Opticiens weet er alles van!

Je wilt een nieuwe bril, maar je hebt geen idee welk montuur je het mooiste staat. Gelukkig weten de stylisten van Eye Wish Opticiens raad!

Advertentie

stylist saskia

“Als ik stijladvies geef aan mensen, kijk ik altijd eerst naar de kaaklijn”, vertelt Eye Wish stylist Saskia. “Die moet een harmonie vormen in combinatie met de bril. Heb je bijvoorbeeld rechte lijnen in het gezicht en in je kaak, dan staat een ronde bril beter dan een recht montuur. En andersom. Daarnaast kijk ik ook altijd naar de haarkleur, de ondertoon van de huid en of iemand een warm of koel type is. Hierin moeten het montuur en de kleuren ook matchen.”

Welke bril past bij welk type gezicht?

bril_Libelle

 

1. Driehoekig gezicht
Een driehoekig gezicht is het breedst bij de jukbeenderen en wordt geleidelijk smaller richting het voorhoofd en heeft een spitse kaaklijn. Bij een driehoekige gezichtsvorm brengen brede en ronde brillen het gezicht in balans.

 

 

EW_Gezichtsvorm_Vrouw_Ovaal

 

2. Ovaal gezicht
Een ovaal gezicht is lang en heeft een ronde kaak- en haarlijn. Omdat deze gezichtsvorm van zichzelf al mooi in evenwicht is, staan hier vrijwel alle brillen goed bij.

 

 

EW_Gezichtsvorm_Vrouw_Hart

 

3. Hartvormig gezicht
Een hartvormig gezicht is het breedst bij het voorhoofd en wordt geleidelijk smaller richting de kaak. Brede en hoekige monturen brengen dit gezicht in balans.

 

 

Gezichtvorm_rond

4. Rond gezicht
Een rond gezicht is ongeveer even lang als breed en heeft een ronde kaaklijn en idem voorhoofd. Bij een rond gezicht passen het beste brillen met rechte en hoekige lijnen.

 

 

Gezichtsvorm_vierkant

5. Vierkant gezicht
Bij een vierkant gezicht staan ronde, ovale of brede monturen, omdat ze het gezicht een zachtere uitstraling geven en de jukbeenderen accentueren.

 

 

Gezichtsvorm_rechthoekig

 

6. Rechthoekig gezicht
Een rechthoekig gezicht is lang en heeft rechte lijnen met even brede jukbeenderen als voorhoofd en kaak. Door de rechte vormen in het gezicht staan brillen met ronde lijnen het beste.

 

 

Welk type gezicht je ook hebt, bij Eye Wish Opticiens vind je altijd een bril waarmee je goed ziet én er goed uitziet. Kijk hier voor meer informatie of gluur hieronder alvast naar wat leuke monturen!

 

juiste logo eye wish geel

 

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien