Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Waarom je een citroen heel goed als beautyproduct kunt gebruiken

Een citroen komt altijd wel van pas in de keuken, maar ook jouw huid en haar zijn dol op de citrusvrucht. De citroen heeft namelijk een breed scala aan voordelen voor je schoonheid.

Dus hup, snel naar de supermarkt.

Advertentie

1. Vochtinbrengende crème
Citroenen hebben sterke antibacteriële eigenschappen, waardoor ze perfect zijn voor het schoonmaken van je gezicht. Mix thuis wat kokoswater met een paar druppels citroensap en je hebt je eigen moisturizer! De kokos hydrateert je huid en de citroen maakt je huid stralend schoon.

2. Ellebogen en knieën
Hebben je ellebogen en knieën een paar donkere vlekjes? Wrijf ze dan in met de helft van een citroen. Dit werkt zo goed aangezien citroenen boordevol vitamine C zitten. Dit is een ingrediënt dat de huid lichter maakt.

3. Mee-eters
Citroenen kunnen ook helpen om mee-eters te behandelen. Dit komt doordat ze citroenzuur bevatten, een natuurlijke vorm van alfahydroxyzuur. Na het reinigen wrijf je een schijfje citroen over de ergste plekken en binnen de kortste keren zijn die vervelende zwarte puntjes weg.

4. Reinigingsdoekjes
Meng een paar druppeltjes citroensap en theeboomolie in wat gedestilleerd water. Dip de wattenschijfjes in het water en gebruik ze als reinigingsdoekjes. Werkt hartstikke goed als je problematische huid hebt.

5. Huid
Citroenen zijn ontzettend goed voor je huid, door de vitamine C en het citroenzuur. Vitamine C is een geweldige antioxidant voor het neutraliseren van vrije radicalen en het stimuleren van de productie van collageen.

6. Nagelversterker
Heb je altijd gelmanicures? Dan krijgen je eigen nagels veel te verduren. Om ze te versterken kun je een mengsel maken van olijfolie met citroensap. Door je nagels daarin te laten weken, versterken ze.

7. Blonder
Als je haar al licht is, kun je met wat citroensap je haar nog lichter maken. Let op: breng het al aan voordat je je haar blootstelt aan zonlicht. Voor een ombre-effect concentreer je het citroensap naar de uiteinden van je haar. Doe dit wel voorzichtig, want je haar kan al snel een oranje gloed krijgen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien