Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom je een citroen in je badkamer zou moeten leggen

Over een salade gesprenkeld, uitgeperst in een glas koud water of verwerkt in een vismaaltijd. De mogelijkheden van een lekkere frisse citroen zijn oneindig. Maar de citroen is niet alleen in de keuken een wonderproduct.

Ook in je dagelijkse verzorging is de citroen namelijk onmisbaar.

Advertentie

1. Coupe de soleil
Wil je toch nog even die zomerse gloed in je haren behouden? Pers een citroen uit, breng het sap aan in je punten of uitgroei en pak nog even wat zonnestralen. Door het sap bleekt je haar een stuk sneller. Meng het wel met wat conditioner of breng een haarmasker aan na het zonnen. Zo zorg je ervoor dat je haar niet te erg uitdroogt.

2. Dag muggen!
Nog zeker tot eind september zullen de Nederlandse slaapkamers geteisterd worden door muggen. Geen zin om elke nacht lek geprikt te worden? Pers een citroen uit en meng het sap met wat eucalyptusolie en zonnebloemolie. Smeer jezelf lekker in of zet het naast je bed. Je zult de muggen afschrikken met de geur van het goedje en zo geniet jij van een ongestoorde nacht.

3. Perzikhuidje
Maar dan met citroen! Pers een citroen uit en smeer je gezicht in met het sap. Na een paar minuten spoel je dit af met water en ziet je huid er een stuk egaler uit.

4. Antistressmedicijn
Tijdens een onderzoek, gepubliceerd in de Journal of Alternative and Complementary Medicine, ontdekten wetenschappers een handig trucje. Nadat deelnemers ongeveer 10 minuten aan een yuzu (een japanse citrusvrucht) hadden geroken, voelden zij zich een stuk rustiger. De citrusgeur zou angst, spanning, moeheid, boosheid en stressgevoelens verlagen. Altijd een citroen bij de hand houden dus, voor vervelende momenten.

5. Manicure aan huis
Geen nagellak in huis, maar wel tijd om je nagels eens goed onder handen te nemen? Meng citroensap en olijfolie in een bakje en wrijf je nagels en nagelriemen hier goed mee in. Na het intrekken zul je zien dat je nagels helder en lichter zijn door het citroensap. En die mooie glans, die komt van de olijfolie.

Dus zin in een schoonheidsbehandeling maar niet om veel geld uit te geven? Haal een citroen bij de supermarkt en ga aan de slag met bovenstaande tips. Zo ben je in no time weer fris en fruitig.

Benieuwd wat voor wonderen dit stuk fruit nog meer kan verrichten? Bekijk het in onderstaande video.

Bron: Elle.nl. Beeld: iStock

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien