Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

6 concealertrucjes om oneffenheden en rimpeltjes te camoufleren

Rimpeltjes, oneffenheden of donkere kringen? Concealer is je beste vriend. En niet alleen onder je ogen.

Wist jij dit al over het handige beautyproduct?

Advertentie

Teken een driehoek

Waarschijnlijk de meest gemaakte fout: het aanbrengen van concealer in 1 horizontale lijn onder je oog. Op die manier benadruk je het gebied in plaats van het te verbergen (vooral als je schaduwplekken verder reiken dan je onderste wimperrand). Een omgekeerde driehoek, met de punt naar je wang gericht, is de juiste techniek. Het fleurt direct je hele gezicht op, ongeacht hoeveel uur slaap je hebt gehad.

Eerst foundation

Ga je ook voor foundation, dan kun je deze het best éérst aanbrengen. Je hebt daarna waarschijnlijk een stuk minder concealer nodig, je krijgt een volledigere dekking en bovendien smeer je anders het grootste deel van je concealer weg.

Probeer eens colour correcting

Je past daarbij je concealer aan aan je behoeften. Voor donkere kringen onder je ogen gebruik je een roze corrector, voor roodheid een groene variant, bij donkere vlekken een perzikkleurige concealer, voor meer glans een paarse en een gele kleur om je huid egaal te maken.

Gebruik transparante poeder

Ook wel setting powder genoemd. De naam geeft al weg dat je ‘m niet ziet, en dat hij ervoor zorgt dat je concealer of foundation beter blijft zitten. Kan trouwens ook prima gebruikt worden voor een vlekje in je hals of op je rug dat je niet aanstaat.

Gebruik je ringvinger

Oefen je veel druk uit op het dunne vel onder je oog, dan kan dit gaan irriteren. Waar je op z’n beurt weer rimpeltjes van krijgt. Oplossing? Dep met je ringvinger. Die is namelijk de zwakste van de 5.

Concealer als primer

Voor zowel oogschaduw als lippenstift. Het doet de kleur van je lippenstift beter uitkomen, en door een beetje op de middensectie van je lippen aan te brengen, lijken je lippen voller. Kassa! Daarnaast dient het fijne product ook nog ter vervanging van primer voor je oogschaduw. Een dot op je oogleden verdelen en de oogschaduw blijft veel langer zitten. Het lijkt erop dat we een nieuw favoriet beautyproduct in ons make-uptasje hebben.

Libelle’s visagist Carmen laat nog eens de beste manier om concealer aan te brengen zien:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien