Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dit gebeurt er met je haar als je eerst conditioner gebruikt en daarna shampoo

We gaan er al jaren gewoon van uit dat de volgorde die wordt aangegeven op de verpakkingen van shampoo de juiste volgorde is om je haar te wassen, maar wat gebeurt er als je het eens om zou draaien?

Volgens de Amerikaanse haarstylist Philip B. is het juist heel goed voor je haar om het eerst met conditioner te wassen en daarna pas met shampoo. Conditioner hydrateert je haar zonder dat het heel slap wordt, terwijl shampoo het vaak wat zwaarder maakt. Als je dan na de conditioner je oude vertrouwde shampoo gebruikt dan maakt dit het alleen nog even extra schoon, maar niet zwaarder. Dit werkt zowel voor fijn als wat dikker haar. Dat we daar niet eerder aan gedacht hebben?

Advertentie

Volume
In Amerika zijn er al merken die heel slim inspelen op de ‘omgekeerd wassen’-trend door speciale producten op de markt te brengen, maar je kunt het ook prima doen met de shampoo en conditioner die nog in je badkamer staan. Het resultaat: veel volume en geen slap haar meer. Dat is het proberen waard!

Voorkomen dat een fles shampoo gaat lekken in je tas? Dat doe je zo!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Instyle.com. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 52: “Dus jij bent Vera’s nieuwe vlam?”

nieuwe vlam

Een tikkeltje zenuwachtig en tegelijk vol vertrouwen belt Maartje aan bij haar knappe werkrelatie Vera. Ze weten allebei dat er niets zakelijks op de agenda staat vanavond. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet.

“Kom jij ook al voor mama?” vraagt het ventje van drie turven hoog.

“Ehm… hoi!” stamel ik. “Ik ben Maartje. En wie ben jij?”

“Felix. Ik heb een Tijannosaujus.”

“Hoi Felix. Dat is mooi zeg, een Tyrannosaurus. Ik kom voor Vera, is dat jouw mama?”

Op dat moment steekt Vera

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien