Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Ai: dit doet corrigerend ondergoed met je lichaam

Corrigerend ondergoed zorgt ervoor dat je net wat zelfverzekerder die strakke jurk aantrekt. Het trekt de boel glad, maar artsen waarschuwen dat het voor je lichaam helemaal niet zo goed is.

Zo’n loeistrakke onderbroek is een godsgeschenk als je een niets verhullend kledingstuk aan wilt. Ook al ben je hartstikke slank; het ziet er net wat gestroomlijnder uit. Maar terwijl je er van de buitenkant misschien fantastisch uitziet, is de binnenkant een stuk minder florissant in corrigerend ondergoed.

Hyperventilatie
Je krijgt geen paniekaanval omdat je je in zo’n klein stukje stof moet persen, maar omdat die loeistrakke stof je ademhaling bemoeilijkt. Dat zegt dokter Richard Brecknell van de Physiotherapy Clinic in Bristol. Omdat je buik de hele tijd onder druk staat, voelt het alsof je je buik inhoudt. Daardoor zet je je buik niet genoeg uit wanneer je inademt, waardoor je oppervlakkiger gaat ademhalen – en dat kan weer leiden tot hyperventilatie.

Advertentie

Spijsvertering
Niet alleen corrigerend ondergoed, maar ook skinny jeans zijn geen goed nieuws als je snel last hebt van een gevoelige maag, maagzuur en reflux. Als je je maag en darmen zo strak insnoert, kunnen de darmen niet meer goed bewegen, waardoor de spijsvertering hapert. “Als je darmen gedurende een lange tijd samengedrukt worden, dan krijg je een opgeblazen en ongemakkelijk gevoel.” Daarom voelt het ook letterlijk als een verademing om aan het einde van de dag die skinny of dat corrigerende broekje af te pellen.

Infecties
Omdat de stof zo strak op je lichaam zit, ben je vatbaarder voor bacteriële- en schimmelinfecties. Omdat het corrigerende ondergoed van synthetisch materiaal gemaakt is, ga je sneller zweten en wordt de kans op een infectie nog groter. Eén van de meest voorkomende aandoeningen is folliculitis, waarbij de haarzakjes ontsteken en kleine ontsierende rode bultjes en jeuk veroorzaken.

Slechte bloedcirculatie
Niet alleen de buik gaat gebukt onder corrigerend ondergoed; ook benen lijden eronder. Omdat zo’n onderbroek ook de dijen stevig insnoert, wordt de bloedcirculatie verhinderd. Dat zorgt voor tintelende ledematen, gevoelloosheid, pijn en in het ergste geval spataderen. “Het is net een gigantische rubberen band die je aanspant rond je dijen wanneer je gaat zitten”, zegt chiropractor Karen Erickson.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN. Beeld: Universal 

Lees meer

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien