Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Creëer thuis je eigen spa!

Bijkomen in een kuuroord is ontspannend, maar soms ook een hele onderneming. Je moet er naar toe, je melden aan de balie, omkleden in een pashokje, uitzoeken waar je moet zijn en soms wachten op je beurt. Daarbij hangt er ook een prijskaartje aan een bezoek aan een spa. Daarom een handige oplossing: Creëer thuis je eigen spa!

Volg onderstaande stappen voor een relaxdagje thuis.

Advertentie

 

Voorbereiden
Zet je telefoon en computer uit. Je mag niet gestoord worden, ontspannen staat voorop. Een ontspannen muziekje kan je opzetten, beter geen radio. Zet kaarsjes in je badkamer, hang je badjas over de verwarming (lekker als je straks klaar bent) en zet een heerlijk geurende douchegel of badschuim klaar.

Rituals Ayurveda secret / Lucky Duck badjas van Aegean Apparel.

Reinigen
Ga voor een uitgebreide warme douche of bad. Hierdoor gaan je poriën open staan en je huid glanzen. Scrub je lichaam en sla vooral niet je voeten over. Spoel de scrub goed af. Nu is het tijd voor je gezicht. Breng de scrub aan op je vingertoppen en masseer deze met ronddraaiende bewegingen zachtjes over je gezicht. Spoel goed af en breng een kalmerend gezichtsmasker aan.

Aveda Spa Treatment Body Scrub / Clinique Gezichtsreiniging 7-Day Scrub / Biotherm – Aquasource Masque

Gezond haar
Was je haar met shampoo en conditioner en eindig met een haarmasker om je haar te voeden. Sla een handdoek om het natte haar, zo wordt het masker goed omgenomen.

Lancome Nutrition Intense Crème Substantielle / H&M Handoek

Ontspannen
Nu is het tijd voor ontspannen en om de maskers te laten intrekken. Geniet van de muziek, de aroma van de douchegel of het badschuim of het flikkeren van het kaarsje. Sluit je ogen en probeer aan niks te denken en let op een regelmatige ademhaling. Als het goed is, kom je zo tot rust.

Spoelen
Spoel beide maskers en je huid goed af en spring in je warme badjas. Smeer nu je lichaam in met een goede bodylotion. Vergeet wederom niet de voeten. Schoonheid Je bent, als het goed is, schoon en ontspannen. Als finishing touch verzorg je je nagels en breng je (naturel) make up aan. Zo kan je er weer even tegen aan.

 

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien