Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Slapen mag vandaag: het is de Internationale Dag van de Slaap

Bind je hoofdkussen maar vast aan je hoofd of kruip vanavond vroeg onder de wol, want vandaag is het de Internationale Dag van de Slaap. De dag waarop we ‘slaap’ vieren en alle andere belangrijke zaken die met slaap te maken hebben, zoals gezondheid en alertheid.

Tegenwoordig is er voor elke onderwerp een speciale dag, dus de Dag van de Slaap kon niet achterblijven. Maar achter deze speciale dag zit wel een belangrijke reden. Volgens onderzoek hebben we zo’n 8 uur slaap nodig per etmaal, maar komen we daar vaak niet aan. Vaak is piekeren een reden van te weinig nachtrust.

Advertentie

Dementie
Te weinig slaap kan zelfs gevaarlijk zijn; uit Brits onderzoek blijkt dat een weekje minder dan zes uur slaap per nacht de werking van ruim 700 genen kan schaden. ‘Korte slapers’ hebben mogelijk ook meer kans op ouderdomsziektes zoals dementie. Dat beweren onderzoekers van de Duke Medical School in Singapore in het wetenschappelijk tijdschrift Sleep.

Sleep well, grow healthy
Dit jaar staat de dag in het teken van Sleep well, grow healthy, en gaat erom dat mensen van alle leeftijden een goed slaapritme moeten behouden voor een gezonde levensstijl. Zo’n goed ritme krijg je al door geen pyjama te dragen in bed.

Sleeping beauty
Lekker lang slapen heeft trouwens meer voordelen: je wordt er ook nog eens mooi van. Nog een goede reden je af en toe eens te verslapen.

Bronnen: Nu.nl, Volkskrant & Fijnedagvan.nl

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien