Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

De helende werking van yoga

 Het biedt daarmee een alternatief voor een hormonenkuur. Die wordt normaal voorgeschreven bij deze klachten,  maar is niet zonder risico. Hartproblemen en een verhoogde kans op borstkanker zijn mogelijke (let wel, mogelijke!) bijwerkingen.

Aan het onderzoek deden vrouwen mee die al uit de menopauze waren en gediagnosticeerd zijn met slapeloosheid.“We zeggen niet dat je met yoga postmenopauze symptomen kan genezen,” zegt  Dr. Helena Hachul, één van de onderzoekers. “Maar het kan wel de klachten doen verminderen en verzachten.

Advertentie

Hachul en haar collega’s deelden 44 vrouwen in drie groepen in. 15 vrouwen kregen geen behandeling, 14  vrouwen deden twee keer week rek- en strekoefeningen met een fysiotherapeut en 15 vrouwen volgden twee keer per week een yoga sessie.
Na vier maanden hadden de vrouwen in de yoga groep, minder klachten dan de vrouwen die niets deden.

Ook als je nog lang niet in de menopauze zit, is yoga een goed idee. Het werkt erg rustgevend, vermindert dus stress en je krijgt er ook nog een soepel lijf van.

De meeste yoga lessen kosten tussen 10 en 15 euro.

Probeer op zijn minst om één keer in de week te gaan, maar vaker is natuurlijk alleen maar beter. Als je het onder de knie hebt, kun je ook thuis je oefeningen doen.
 

Bron: mnn.com

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien