Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

De voedseltrends van 2015

Zelf producten maken, een verpakkingsvrije supermarkt en teffmeel. Dit zijn de voedseltrends van 2015.

Verse superfoods
De superfoods zijn een hype, maar we blijven niet eeuwig aan de gojibessen en het lijnzaad. Wel worden verse superfoods, zeg maar gewoon gezond eten, een trend in 2015. Vooral verse broccoli, avocado, kool en zoete aardappel worden dit jaar populair.

Advertentie

Zelf producten maken
Aan de populariteit van Heel Holland Bakt is het al te merken: we zijn in de ban van zelf bakken en producten maken. We zijn helemaal klaar met het gehaaste leven en willen weer de tijd nemen om uitgebreid in de keuken te staan. Denk aan jam maken, brood bakken en verse pestosaus maken.

Teffmeel
Vergeet spelt, teff is het helemaal dit jaar. Deze uit Ethiopië afkomstige meelsoort wordt de trend van 2015. Voor je het weet zitten we allemaal aan de teffkoekjes en teffcrackers. Teffmeel is naar verluidt de meest gezonde meelsoort.

Vegetarische maaltijden in restaurants
We gaan steeds bewuster eten en we eten dus langzaamaan ook minder vlees. In steeds meer restaurants staan lekkere vegetarische en veganistische gerechten op de menukaart. Deze trend zet zich dit jaar verder voort. Er zijn zelfs restaurants die uitsluitend vegetarische maaltijden serveren.

Geen voedsel verspillen
Duurzaam is ook in 2015 helemaal hot. Verschillende restaurants, zoals In Stock of Kromkommer, werken met producten die anders in de prullenbak zouden verdwijnen omdat ze niet mooi genoeg zijn of net over datum zijn.

Verpakkingsvrij
We willen steeds zuiniger omgaan met onze planeet en dus willen we steeds minder afval produceren. Dit jaar wordt in Utrecht de eerste verpakkingsvrije supermarkt van Nederland geopend. Helemaal van nu!

Bronnen: Lekkertafelen.nl, jamiemagazine.nl en mens-en-gezondheid.info.

 

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien