Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Deze kapsels passen het best bij vrouwen met een lang gezicht

Als je een langwerpig gezicht hebt, kan het lastig zijn het juiste kapsel te vinden. Je wilt natuurlijk niet dat jouw gezicht nóg langer lijkt. Gelukkig heeft kapper Jochen Vanhoudt een aantal tips. 

De Belgische Jochen Vanhoudt is dé kapper van de bekende Vlamingen en weet precies welk kapsel het beste bij welk gezicht past. Aan Nieuwsblad.be legt hij uit welke kapsels het beste passen bij vrouwen met een langwerpig gezicht.

Advertentie

Optisch
Heb je een langer gezicht, dan is het volgens Vanhoudt belangrijk om volume te creëeren aan de zijkanten van je hoofd. Hierdoor gaat je gezicht er wat ronder uitzien. Vermijd daarentegen volume bovenaan, want hierdoor leg je juist meer het accent op je lange gezicht. “Heb je ook een lange hals? Dan kun je je haar beter wat langer dragen, zodat je nek optisch korter lijkt”, geeft hij als extra tip. En ook de pony is een trucje om met je gezichtsvorm te spelen. Kies in dit geval wel een lange pony. Bij een kort model leg je namelijk het accent op je voorhoofd en dat werkt juist averechts.

Lange bob
Geen fan van lang haar? Dan hebben we goed nieuws. Een lange bob is namelijk dé ideale manier om volume te creëeren aan de zijkanten. De golvende lokken zorgen ervoor dat je gezicht wat voller en dus minder lang lijkt. “Zelfs met kleur kunnen kappers heel wat optisch bedrog realiseren”, gaat Vanhoudt verder. “We maken de uitgroei vaak donker en brengen daarna vanaf ooghoogte wat highlights aan.” Hierdoor creëer je diepte en dat is ook een manier om de aandacht af te leiden van de langere gezichtsvorm.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nieuwsblad.be. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 26 januari gratis

snackpuzzel

Premium

De gratis puzzel van 26 januari is ons er eentje! Lukt het jou om 'm op te lossen? Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien