DÍt doet een wimperlift met je wimpers (en zó gaat het in z’n werk)
 Beeld Getty Images/iStockphoto
DÍt doet een wimperlift met je wimpers (en zó gaat het in z’n werk)Beeld Getty Images/iStockphoto

Dít doet een wimperlift met je wimpers (en zó gaat het in z’n werk)

Je wimpers laten permanenten, ook wel een wimperlift genoemd, kan een fijne oplossing zijn om je gezicht een frisse look te geven. Bovendien is het gebruik van een wimperkruller op lange termijn schadelijk, waardoor een wimperlift een goed alternatief kan zijn. Hoe werkt het en wat doet een wimperpermanent met je wimpers?

Fabienne KamphuisGetty Images/iStockphoto

Beauty-expert Noshy legt je uit hoe een wimperliftbehandeling werkt en of het schadelijk is.

Hoe werkt een wimperliftbehandeling?

Een wimperlift is een behandeling waarbij de natuurlijke wimpers worden gekruld. Dit gebeurt met een siliconen staaf, ook wel een rod genoemd, waarmee de wimpers omhoog worden gebracht, tegen het ooglid aan. Als de wimpers in de gewenste positie zijn gebracht, worden er verschillende serums aangebracht die permanentvloeistof en verzorgende ingrediënten bevatten. Die zorgen ervoor dat de wimpers straks langdurig hun gewenste vorm behouden.

Verschillende soorten wimperpermanent

Er zijn diverse soorten wimperpermanent, die verschillen in kwaliteit. Het ene merk is - zoals met alles - beter dan het andere. Er zijn ook wimperliftbehandelingen die je aan huis kunt doen, maar Noshy adviseert om hiervoor naar een salon te gaan. Zo ben je er zeker van dat de wimperliftbehandeling met goede permanentvloeistof en serums wordt uitgevoerd en, minstens zo belangrijk, dat het op de juiste manier gebeurt.

Is het schadelijk of niet?

Je wimpers laten liften is niet schadelijk, zolang het met verzorgende serums en op de juiste manier gebeurt. Ook is het belangrijk om je wimpers niet te vaak te liften, omdat ze rust nodig hebben na het permanenten (net als hoofdhaar). Doe je dat niet, dan kunnen ze uitvallen.

Hoe vaak laten liften?

Afhankelijk van hoe snel je wimpers ‘verharen’, hoef je de behandeling niet al te vaak te herhalen. Meestal blijven de gelifte wimpers ongeveer 6 tot 8 weken in de krul zitten. Daarna zijn de haartjes aan het einde van hun groeicyclus en zullen ze uitvallen. De nieuwe wimpers die ervoor in de plaats komen, zijn niet bewerkt met de speciale vloeistof en groeien dan ook in hun natuurlijke stand terug.

Last van ouderdoms- en pigmentvlekken? In de video hieronder delen we ingrediënten die ze tegengaan.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden