Dít is waarom je met open mond mascara opdoet Beeld Getty Images/iStockphoto
Dít is waarom je met open mond mascara opdoetBeeld Getty Images/iStockphoto

Dít is waarom je met open mond mascara opdoet

Of je nu gaat voor simpel of extravagant: in menig make-uproutine speelt mascara een belangrijke rol. Het geeft je wimpers volume en zorgt vaak voor optisch grotere kijkers. Het aanbrengen van mascara is echter niet de gemakkelijkste van alle make-uphandelingen. Misschien betrap je jezelf er weleens op dat je mond er zelfs een beetje van gaat openstaat. Dít is waarom.

Ruth SmeetsGetty Images/iStockphoto

Freundin.de komt met de verklaring voor deze automatische reactie bij het opdoen van mascara.

Onnatuurlijk

Mascara aanbrengen op je wimpers is eigenlijk iets onnatuurlijks: beschermingsreflex-technisch zouden je ogen zich normaal gesproken willen sluiten zodra een voorwerp zo dichtbij komt. Net als bij het inbrengen van contactlenzen vecht je hier actief tegen door je ogen wijd open te houden.

Verklaring

Wat blijkt? Deze handeling geeft signalen af aan onze hersenen dat we ergens verbaasd over zijn. En die emotie wordt in de hersenen gelinkt aan andere bewegingen en gezichtsuitdrukkingen, zoals fronsen of je mond openen. Bepaalde bewegingspatronen worden in de hersenen namelijk aan elkaar gekoppeld om terugkerende processen snel op te roepen en zo als het ware opslagruimte te besparen.

Weet je dat ook weer.

Bruine mascara maakt een comeback. In dit artikel lees je hoe je die het beste in kunt zetten.

Is je mascara uitgedroogd? In onderstaande video zie je een simpele oplossing.

Bron: Freundin.de

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden