Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dit is waarom je vanaf nu altijd castorolie in huis wil hebben

Waar steeds meer mensen kokosolie in hun toilettas hebben, is castorolie minder bekend. Aan de olie, afkomstig van de plant Ricinus communis, worden steeds meer positieve eigenschappen toegewezen.

De olie bevat geen kleurstoffen, is ongeparfumeerd en helemaal natuurlijk. En nog hartstikke betaalbaar ook (een flesje kost nog geen €10). Niet zo gek dat de ‘wonderolie’ aan populariteit wint. Vijf redenen waarom jij het vanaf nu ook in je toilettas wil hebben!

Advertentie

1. Het geeft je wenkbrauwen een boost
Elke dag een klein beetje castorolie op je wimpers smeren zou helpen ze te laten groeien. Hetzelfde zou gelden voor je wenkbrauwen. Een tip die we op internet vonden: vul een leeg en schoongemaakt mascaraflesje met de olie en breng het vooral ’s nachts aan (om een smeerboel te voorkomen).

2. Het laat je haar glanzen
Overdrijf het vooral niet (vet haar!) maar zo’n 3 keer per week een paar druppels castorolie over je haarpunten verdelen zou het mooi gezond maken. En: ervoor zorgen dat je haar minder snel breekt. De moeite waard om te proberen!

3. Werkt perfect als haarmasker
Geef droog haar een oppepper door de olie in te masseren en minimaal 15 minuten te laten intrekken. Daarna even wassen met een milde shampoo en je haar kan er weer even tegenaan!

4. Én is de ideale moisturizer
Vooral als je last hebt van een droge huid. Castorolie is trouwens niet alleen ideaal voor je gezicht: ook droge knieën, ellebogen en voeten worden blij van de olie.

5. En wat dacht je van je nagelriemen? 
Dip een wattenstaafje in de olie en smeer je nagelriemen mee in. Werkt perfect!

Castorolie koop je online bijvoorbeeld bij Bol.com: 

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Bron: Goodhousekeeping.com. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien