Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Pas op! Dit moet je vooral níet doen met droogshampoo

Voor de luie beauty queen of de uitslaper is droogshampoo dé uitkomst. Heel handig natuurlijk en het geeft ook nog eens een boel volume. Maar voor je hoofdhuid is het eigenlijk helemaal niet zo prettig…

Het lijkt soms ook wel te mooi om waar te zijn. Een spray die je lokken er meteen weer fris uit laten zien en je haar lekker laat ruiken. Daarbij maakt de spray je haar vaak een beetje stug, waardoor het een stuk volumineuzer zit.

Advertentie

Irritatie

Helaas bevat het poeder dat het vet uit je haar moet trekken verschillende middelen die je hoofdhuid kunnen irriteren. Denk aan alcohol, maar ook parfum die het goedje lekker laten ruiken. Wanneer je het product te vaak gebruikt of het te dicht op de hoofdhuid spuit, kan dit effect hebben op je hoofdhuid. Zo kan het gaan irriteren, jeuken en schilferen. In het ergste geval kunnen de poriën op je hoofdhuid zelfs verstopt raken.

Natuurlijke balans

Daarbij bevat een droogshampoo vaak producten die niet enkel de vettigheid van je eigen haar absorberen, maar ook de natuurlijke vette die op je hoofdhuid zitten. Hierdoor wordt de natuurlijke beschermlaag van je haar en huid, talg, geabsorbeerd door de droogshampoo. Dat kan er weer voor zorgen dat je hoofdhuid uitdroogt en zijn natuurlijke balans kwijtraakt.

Afstand

Gelukkig zijn er verschillende alternatieven die minder agressief zijn voor je hoofdhuid en enkel de vetten van je haar absorberen. Zo zijn er droogshampoos in poedervorm die enkel natuurlijke ingrediënten bevatten. Een stuk fijner voor je huid! Daarbij is het belangrijk als je droogshampoo uit een spuitbus gebruikt, om deze niet te dicht op de hoofdhuid te sprayen. Zo moet je altijd sprayen op 30 centimeter afstand van je hoofd.

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: &C. Beeld: iStock. 

Zo ziet deze week (20 t/m 26 oktober) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien