Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Pas op! Dit moet je vooral níet doen met droogshampoo

Voor de luie beauty queen of de uitslaper is droogshampoo dé uitkomst. Heel handig natuurlijk en het geeft ook nog eens een boel volume. Maar voor je hoofdhuid is het eigenlijk helemaal niet zo prettig…

Het lijkt soms ook wel te mooi om waar te zijn. Een spray die je lokken er meteen weer fris uit laten zien en je haar lekker laat ruiken. Daarbij maakt de spray je haar vaak een beetje stug, waardoor het een stuk volumineuzer zit.

Advertentie

Irritatie

Helaas bevat het poeder dat het vet uit je haar moet trekken verschillende middelen die je hoofdhuid kunnen irriteren. Denk aan alcohol, maar ook parfum die het goedje lekker laten ruiken. Wanneer je het product te vaak gebruikt of het te dicht op de hoofdhuid spuit, kan dit effect hebben op je hoofdhuid. Zo kan het gaan irriteren, jeuken en schilferen. In het ergste geval kunnen de poriën op je hoofdhuid zelfs verstopt raken.

Natuurlijke balans

Daarbij bevat een droogshampoo vaak producten die niet enkel de vettigheid van je eigen haar absorberen, maar ook de natuurlijke vette die op je hoofdhuid zitten. Hierdoor wordt de natuurlijke beschermlaag van je haar en huid, talg, geabsorbeerd door de droogshampoo. Dat kan er weer voor zorgen dat je hoofdhuid uitdroogt en zijn natuurlijke balans kwijtraakt.

Afstand

Gelukkig zijn er verschillende alternatieven die minder agressief zijn voor je hoofdhuid en enkel de vetten van je haar absorberen. Zo zijn er droogshampoos in poedervorm die enkel natuurlijke ingrediënten bevatten. Een stuk fijner voor je huid! Daarbij is het belangrijk als je droogshampoo uit een spuitbus gebruikt, om deze niet te dicht op de hoofdhuid te sprayen. Zo moet je altijd sprayen op 30 centimeter afstand van je hoofd.

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: &C. Beeld: iStock. 

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien