Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Een maand lang dagelijks een koude douche

Januari wordt een koude maand. Ten minste, voor 2.000 vrijwilligers die meedoen aan de Cool Challenge. Zij nemen deze hele maand dagelijks een koude douche, om het effect te bekijken op hun gezondheid. 

De Cool Challenge is een initiatief van het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam, Sportrusten en Quest. Hoewel een warme douche comfortabel is, wordt aangenomen dat een getrainde blootstelling aan kou goed zou zijn voor ons lichaam: we krijgen een betere weerstand, betere doorbloeding en het is goed voor onze huid. Maar ís dat ook echt zo? Dat wordt deze maand onderzocht. Maar liefst 2.000 mensen meldden zich aan om vrijwillig mee te doen aan het onderzoek: zij gaan dertig dagen lang koud (af) douchen.

Advertentie

Wil je meer weten? Kijk op www.coolchallenge.nl.

 

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien