Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Eet je mooi van binnenuit!

Beautyfood: avocado voor een mooie huid. Peulvruchten voor een volle bos glanzend haar en grapefruit tegen cellulitis. Hoe mooi zou het zijn als het eten van deze producten je meer schoonheid zouden opleveren? Het kan, misschien niet meteen, maar met deze 4 tips kom je een heel eind.

Beautyfood werkt niet zo simpel als: je eet een avocado en je wordt wakker met sterkere nagels en een mooiere huid. Toch hebben bepaalde producten wel degelijk een positieve invloed op je uiterlijk. Je moet ze dan alleen wel in je dagelijkse eetpatroon opnemen. Het kost aandacht en tijd.

Advertentie

Een gezond leefpatroon zorgt ervoor dat je lichaam optimaal functioneert. Hoe minder ongezonde producten je binnenkrijgt, hoe meer je lijf zich bezig kan houden met het vernieuwen van cellen, het voeden van je organen en het sterker maken van weefsel. Het heeft simpelweg minder ballast om weg te werken.

En als je daar dan ook nog eens producten bij eet met een specifieke functie, dan kom je een heel eind!

  1. Minder suiker, meer groenten! Je darmen zijn je belangrijkste orgaan als het gaat om je gezondheid en ook als het gaat om je huid, haren & nagels. Zorg voor een vezelrijk dieet met in de hoofdrol groenten, groenten en nog eens groenten. Er komt steeds meer bewijs dat suiker het verouderen versnelt. Hou het dus bij natuurlijke suikers en skip de geraffineerde variant daar waar kan!
  2. Beautyfood van binnenuit deze producten mogen niet ontbreken in je dagelijkse eetpatroon als je gaat voor een stralend uiterlijk:
    • Eiwitten/proteine: goede vette vis, noten & zaden, eieren en peulvruchten. Eet je vegetarisch of zelfs veganistisch? Vergeet dan niet extra plantaardige proteinepoeders te nemen (bijvoorbeeld in je smoothie).
    • Vetten: om vet te verliezen, moet je vet eten! Goede vetten hebben we absoluut nodig. Voor ons gewicht maar zeker voor een mooie stralende huid. Vette vis (in verband met de omega-3 vetzuren), avocado, goede plantaardige olieen.
    • Vezels: we kunnen het niet genoeg zeggen: groenten, groenten, groenten. En dan het liefst lekker vaak de (donker) groene variant: groene kool, prei, broccoli, spinazie. Groene groenten bevatten de stof chlorofyl verantwoordelijk voor het afvoeren van afvalstoffen wat je weer terugziet in o.a. je huid en stralend witte ogen
  3. Beatyfood van buitenaf er zijn ook voedingsmiddelen die een meer directe werking hebben. Vooral kruiden en specerijen kunnen soms meteen iets voor je uiterlijk betekenen. Kamille tegen puffy eyes, chilipeper voor een goede spijsvertering, gember tegen een opgeblazen gevoel en bleekselderij voor het afvoeren van vocht.
  4. Vergeet niet te slapen. Je kunt nog zo gezond en goed eten, het allerbeste medicijn voor een mooi en stralend uiterlijk is voldoende slaap.

 


clair en vera

Bluebelle foodcoaching

Claire & Vera van @bluebellefoodcoaching bloggen speciaal voor Libelle over gezond, bewust & lekker eten: tips, recepten & inspiratie.

Je vindt ons op www.bluebellefoodcoaching.nl of volg ons op facebook: www.facebook.com/bluebelle0505

Meer weten over gezonde voeding? Ondek het in de online workshop ‘Gezond en suikervrij snoepen, Easy Peasy proof’ die Vera en Clair hebben gemaakt voor Libelle Academy.

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien