Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Even lekker aanmodderen

Modder gaat veroudering tegen en herstelt de vochtbalans. Ook houdt modder warmte vast. Deze warmte stimuleert de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen via de huid.

Modder uit de Dode Zee
Er zijn vele soorten modder, met allemaal hun eigen unieke eigenschappen. Dat de modder uit de Dode Zee bijzondere eigenschappen heeft, is al eeuwen bekend. Dode Zee-modder is een mengsel van organische, dierlijke en plantaardige resten en bevat een hoge concentratie aan mineralen en zouten. Jaarlijks komen dan ook duizenden mensen met huidproblemen zoals acne, eczeem of psoriasis naar de Dode Zee om er te kuren.

Advertentie

Onstekingremmend
Ook de Zwarte Zee, gelegen tussen Roe­menië, Bulgarije, Turkije en Rusland, is ­beroemd om zijn heilzame, zwarte modder. De moddersoorten die in en om de Zwarte Zee worden gewonnen, zijn rijk aan mineralen en vitaminen. Ze schijnen bovendien een natuurlijke ontstekingsremmende werking te hebben.

Tegen eczeem
Het Sudoblmeer in Wit-Rusland is rijk aan zoetwatermodder, ook wel ‘sapropel’ genoemd. Dit goedje bestaat voor zeventig procent uit organische stoffen, zoals algen, en voor dertig procent uit mineralen. Sapropel is een fijne modder die makkelijk in de huid kan dringen. Er is een groene en een zwarte variant. De zwarte modder is reinigend en ontgiftend, de groene is ideaal voor een droge huid met bijvoorbeeld eczeem.

Goede bloedcirculatie

Rassoul (of rasul) is lavamodder uit Marokko. Het bevat veel mineralen die zorgen voor een diepgaande reiniging en goede bloedcirculatie. Rassoul wordt vaak gebruikt in hamams, waar een modderbehandeling een belangrijk onderdeel is van het reinigingsritueel.

Kalmeringsklei
Ook klei kan geneeskrachtige eigen­schappen hebben. Kaolien bijvoorbeeld, ook wel chinaklei genoemd, is een natuurlijke, witte kleisoort met mineralen zoals ijzer, magnesium, calcium en zink. Het heeft een zuiverende, kalmerende en ontspannende werking.

Modderige adresjes
• Bij Kuur & Beautycentrum De Parel in Domburg doen ze zoetwatermodder­pakkingen. Deze lichaams­behandeling werkt reinigend en ontgiftend en is vooral fijn voor een vette of geïrriteerde huid. Ook bij acne, eczeem en psoriasis kan deze pakking helpen.

Thermae Son in Son en Breugel biedt Marine Mud, een pakking met zee­modder. Deze behandeling stimuleert het zweetproces en werkt ontspannend voor de spieren. De Marine Mud is geschikt bij zwangerschap, jodiumallergie en schildklierafwijkingen en wordt tevens aanbevolen bij psoriasis.

Elysium in Bleiswijk heeft prachtige ruimtes waar bezoekers oriëntaalse bad­rituelen kunnen ondergaan. Door de warmte worden de werkzame stoffen extra goed opgenomen door de huid. Bij het afspoelen verdwijnen ook de dode huidcellen en het vuil uit de poriën.

Productie: Désirée Schoonen. Tekst: Mariëlle Seegers. Fotografie: Anna de Leeuw Styling: Judith de Ruiter. Haar en make-up: Bianca Favrie. Met medewerking van www.luxsel.be (modder).

uithetblad

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien