Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

‘Flag-dressing': ons koningspaar doet het, Meghan en Kate doen het, maar wat is het?

Koning Willem-Alexander werd vandaag voor de tweede dag op een rij gespot met een rood-witte das en dat is volgens royaltykenner Josine Droogendijk niet toevallig: de kleuren van zijn das komen namelijk terug in de Indonesische vlag, het land dat hij momenteel samen met Máxima bezoekt.

Dit zogeheten ‘flag dressing’ of ‘diplomatic dressing’ is iets wat royals vaak doen als een aardige geste aan het gastland óf juist het bezoekende land. Het is dus eigenlijk een soort van subtiele knipoog naar het andere land.

Advertentie

Maximá

Ook Maximá past haar kleding regelmatig aan op het land dat ze bezoekt. Zo droeg ze in Polen een prachtige rode outfit (passend bij de rood-witte vlag) en werd ze tijdens een bezoek aan Zweden gespot in een geel-blauwe japon:

Meghan Markle

Willem-Alexander en Máxima zijn overigens niet de enige die aan ‘flag-dressing’ doen. Zo werd Meghan Markle de afgelopen week in rode, witte en blauwe outfits gespot. Een strategische zet, want ook dit zijn kleuren die terugkomen in de Engelse vlag. Meghan lijkt hiermee een boodschap te willen overbrengen aan het Britse volk: namelijk dat ze hen nog steeds een warm hart toedraagt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Duchess Commentary (@theduchesscommentary) op

Kate Middleton

De kans is groot dat Meghan dit trucje heeft afgekeken bij haar schoonzus Kate Middleton, die tijdens haar royal tour in Ierland ook in de kleuren van de vlag werd gespot:


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter, Nouveau. Beeld: Brunopress, Getty, Instagram

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien