Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Handige tip: zo krijg je de laatste restjes foundation uit het flesje

Een flesje foundation weggooien waar nog wat in zit? Hartstikke zonde! Toch kan je soms niet anders, omdat je het er simpelweg niet uit krijgt. Daar heeft een Britse vrouw een handig trucje op bedacht.

De Britse Rose Brookes deelde deze tip in een Facebookgroep. Als je dit trucje eenmaal kent, zul je nooit meer een flesje weggooien waar nog een restje in zit.

Advertentie

De truc

De truc van Rose? Ze doet een beetje kokend water in de flesjes. Als ze de flesjes vervolgens schudt, komt de foundation los. Dit giet ze over in een schoon potje. Let op: dit potje moet echt schoon zijn, je wil tenslotte geen bacteriën in je make-up. Dit laat ze zo even staan en na een tijdje scheidt het water zich vanzelf van de foundation. De foundation komt namelijk naar boven drijven.

Laatste stap

Met het overtollige water kun je een aantal dingen doen: voorzichtig proberen om het weg te gieten zodat de foundation overblijft, de foundation met een lepeltje uit het water halen of het water opnemen met een spons. Een kleine disclaimer: deze truc werkt alleen bij wat dikkere foundations die niet te waterig zijn. Als het wel waterig is, dan wordt deze laatste stap moeilijk.

Waterige foundation

Maar gelukkig delen de dames in de Facebookgroep ook een tip voor waterige foundations: houd het flesje ondersteboven in een bad met warm water. Zo glijden de laatste restjes naar de opening van het flesje toe. Let wel altijd op de houdbaarheidsdatum van je foundation. We raden je af om deze trucjes te gebruiken bij flesjes die je al heel lang hebt staan, want make-up dat over de houdbaarheidsdatum is, is niet goed voor je huid.

Voortaan doe je twee keer zo lang met foundation

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN. Beeld: iStock

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien