Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Gespleten haarpunten? Zó knip je het heel gemakkelijk zelf bij

Is het weer tijd om je gespleten haarpunten bij te knippen, maar zie je het nog niet zo zitten om weer naar de kapper te gaan? Geen zorgen! Het bijknippen van je gespleten haarpunten kun je namelijk ook heel gemakkelijk zelf doen.

Het Engelse model Georgia May Jagger (ook wel bekend als de dochter van Mick Jagger) laat in een video zien hoe ze zelf haar gespleten haarpunten bijknipt en dat ziet er verrassend makkelijk uit!

Advertentie

Benodigdheden

Voordat je gaat beginnen is het wel belangrijk dat je een kappersschaar in je bezit hebt. Zonder een kappersschaar is het niet verstandig om je haar te gaan knippen, dus zorg ervoor dat je deze hebt. Houd ook wat schuifspeldjes of haarclipjes bij de hand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

You can do this every 4-6 weeks to stay on top of split ends, fight any frazzles and keep your hair long and healthy between salon visits.

Een bericht gedeeld door BLEACH (@bleachlondon) op

Stappenplan

Stap 1
Begin met het verdelen van je haar in vier stukken. Draai je lokken in een knot en zet ze vast met een schuifspeld of een haarclip.

Stap 2
Maak nu één van de vier stukken los en knip de puntjes verticaal bij met een kappersschaar.

Stap 3
Pak de lokken nu opnieuw vast en draai ze rond totdat de hele pluk haar strak is gedraaid. Knip vervolgens de gespleten punten af die je uit de gedraaide pluk ziet steken. Werk hierbij van boven naar beneden.

Stap 4
Herhaal dit ook bij de andere stukken haar en doe tenslotte nog een beetje haarserum op je haarpunten om het er extra fris uit te laten zien. Herhaal dit om de vier à zes weken om je haar gezond te houden.

Geef je haar een oppepper met dit zelfgemaakte haarmasker:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien