Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Last van gespleten haarpunten of haarbreuk? Dít is de oplossing

Nu we al een aantal weken niet meer naar de kapper mogen, kan het verzorgen en onderhouden van je haar een uitdaging zijn. Met deze tips ben je je zo van die gespleten haarpunten af.

Door regelmatig naar de kapper te gaan, onderhoud je je haar goed en wordt de kans op een haarbreuk of gespleten haarpunten kleiner. Maar wat als je vanwege de coronacrisis niet naar de kapper mag?

Advertentie

Om je een handje te helpen, zetten we een aantal tips voor je op een rijtje die ervoor zorgen dat je haar voldoende gehydrateerd wordt en je zo een eventuele haarbreuk voorkomt:

1. Blijf je haar goed wassen

Nu je veel thuis bent, is de verleiding misschien groot om telkens weer het wassen van je haar uit te stellen. Want ja, voor wie moet je haar er netjes uitzien? Toch kun je dit maar beter niet te vaak overslaan. Het is belangrijk om je haar én hoofdhuid goed en regelmatig te wassen.

Was je je haar iedere dag? Dan kan het in deze thuis júist handig zijn om het wassen van je haar wat uit te stellen. Zo kan je haar er aan wennen, terwijl jij niet met een vette coupe naar buiten hoeft. Volgens experts kun je het beste je haar om de 2 tot 3 dagen wassen.

2. Je haar stomen

Het stomen van je haar wordt steeds populairder. Heb je krullen? Dan helpt deze behandeling juist om je krullen nieuw leven in te blazen. Je krijgt er meer glans door een ook verbetert het de elasticiteit van je haar. Dit komt doordat het stomen ervoor zorgt dat je haarschubben open gaan staan en dat de conditioner nog dieper kan worden opgenomen. Je kunt het beste 20 tot 30 minuten per keer stomen. Doe dit tussen je shampoo en conditioner door.

3. Gebruik een leave-in conditioner

Je kent vast wel de gewone conditioners die je onder het douchen in de punten van je natte haar smeert en na een tijdje weer uitspoelt. Die kunnen goed werken, maar onderschat niet de kracht van een leave-in conditioner. Hierbij spoel je de conditioner niet uit, maar breng je hem aan in vochtig of droog haar. Gebruik dit om de 1 à 2 dagen, zodat je er zeker van bent dat je haar goed gehydrateerd blijft.

3. Droge of gespleten haarpunten verzorgen

Heb je last van droge puntjes of zelfs gespleten haarpunten? Gebruik dan een haarolie of een zwaardere haarcrème om deze punten te hydrateren. Normaal gesproken geven deze haaruiteinden daarmee aan dat het tijd is voor een knipbeurt. Aangezien dat helaas niet kan op dit moment, kun je ze het beste insmeren met wat olie of crème.

Haarolie of leave-in conditioner nodig? We hebben de fijnste producten voor je op een rijtje gezet:

Voorkomen is beter dan genezen. Zó voorkom je gespleten haarpunten:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Self. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien