Nu te koop: speciale uitgave Libelle Vrijheid 75 jaar

Zoek binnen:

Gespleten haarpunten? Zó kom je er vanaf

Er zijn een hoop trucjes die ervoor zorgen dat je geen gespleten haarpunten krijgt, maar wat als het al te laat is? Met deze makkelijke tips gaan je haarpunten hopelijk weer glimmen als nooit te voren.

Styling tools
Yep, je raadt het al. Je haar föhnen, stijlen of krullen met een tang is niet goed voor je haarpunten. Ze splijten veel sneller door de hitte van de apparaten. Als je ze toch wilt gebruiken, doe je er goed aan om vooraf een hittebestendige spray te gebruiken. Nog een tip: zet de föhn op de koudste stand. Zo bescherm je je haar beter tegen de hitte.

Advertentie

Conditioner
Na het wassen van je haar is het altijd verstandig om ook nog een conditioner te gebruiken. Het versterkt namelijk je haar en ‘vult’ als het ware gespleten haarpuntjes op. Ook belangrijk: was je haar niet iedere dag. Als je het tóch wilt doen, gebruik dan alleen een conditioner.

Haarmasker
Probeer minstens één keer per week een goed haarmasker te gebruiken. Dit maakt je haar sterker en vult net als een conditioner de gespleten delen van je haar op. Je hebt ook maskers die je onder de douche kunt gebruiken en je maar een paar minuten hoeft te laten intrekken.

Verven
Het is algemeen bekend dat haarverf niet goed is voor je haar, zeker niet voor je kwetsbare punten. Probeer je haar dus zo min mogelijk te verven. Wil je het toch verven? Gebruik dan het liefst een professionele verf én de juiste verzorgingsproducten om gespleten haarpunten zo veel mogelijk te voorkomen.

Kappersbezoek
Hoe goed je ook voor je haar zorgt en bovenstaande tips opvolgt, er komt altijd weer een moment dat het echt niet langer kan en je toch naar de kapper moet. De laatste optie tegen gespleten haarpunten is om ze tijdens een kappersbezoek af te laten knippen. Bevordert de groei hopelijk ook een beetje.

Wil je je haar versterken? Probeer dan een van de onderstaande producten eens uit:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Cosmopolitan. Beeld: iStock.

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien