Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Hoe gevaarlijk is het om een gezichtsmasker te lang te laten intrekken?

Een gezichtsmasker op z’n tijd doet wonderen voor je huid. Maar soms vergeet je de tijd en zit dat masker veel te lang op je gezicht. Kan dit kwaad?

Wanneer je jezelf een avondje aan het verwennen bent met een gezichtsmasker kan het weleens gebeuren dat je zo ontspannen in bad ligt, dat je vergeet het masker er weer af te halen. Kan gebeuren! Maar is dit eigenlijk gevaarlijk voor je huid?

Advertentie

Zure bestanddelen
“Wanneer je zo’n masker te lang laat zitten, kun je achterblijven met een geïrriteerde huid”, legt dermatoloog Natalia Spierings uit aan Metro UK. Dit komt vooral door de zure bestanddelen die in het masker kunnen zitten. Daarom is het slim om in de gaten te houden welke ingrediënten er in het gezichtsmaskertje zitten.

Verstopte poriën
Stoffen waar je volgens Spierings op moet letten zijn bijvoorbeeld salicyl-, glycol- en hyaluronzuur. Wanneer je voedende maskers met deze stoffen pakt, kan het te lang laten zitten van de maskers zorgen voor verstopte poriën. Wanneer kiest voor een zuiverend masker, kan het te lang laten zitten van een masker ertoe leiden dat de natuurlijke oliën uit de huid worden gehaald.

Uitdrogen
Kleimaskers kun je helemaal beter op tijd eraf halen, anders kan je huid gaan uitdrogen. Bovendien kan de huid rood worden en gaan jeuken. Dan ben je nog verder van huis. Je kunt je dus het beste aan de tijd houden die op de verpakking staat. Zet zo nodig even wekkertje om je eraan te herinneren.

Hydraterende crème
Veel mensen denken dat ze meer uit een gezichtsmaskers halen als ze ‘m wat langer laten zitten. Dat is dus niet het geval, het richt eigenlijk alleen maar schade aan. De inwerktijden worden natuurlijk ook niet voor niets vermeld. Vergeet na het verwijderen van het gezichtsmasker je gezicht niet in te smeren met een hydraterende crème. Zo weet je zeker dat je huid niet uitdroogt.

Nu je alles weet over gezichtsmaskers, is het natuurlijk tijd om jezelf te verwennen met een maskertje. We hebben de fijnste gezichtsmaskers voor je op een rijtje gezet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Metro UK. Beeld: iStock

Lees meer

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien