50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Déze gewoontes tijdens de feestdagen zijn slecht voor je huid

De meeste mensen houden er in de maand december niet de meest gezonde gewoontes op na. We eten anders, we drinken wat meer en dat heeft echt niet alleen invloed op je gewicht: ook je huid krijgt behoorlijk wat te verduren.

Mocht je fris en fruitig aan het kerstontbijt willen verschijnen, dan kun je maar beter stoppen met deze drie (feest)gewoontes.

Advertentie

1. Alcoholische drankjes vol suiker
Als er iets slecht is voor je huid, dan is het wel alcohol. Het drinken van alcohol brengt de productie van nieuwe huidcellen in gevaar, waardoor je huid geïrriteerd, vlekkerig en droog wordt. Daarnaast bevatten veel alcoholische drankjes aardig wat suiker, wat ook niet bepaald bevorderlijk is voor je huid. Suiker veroorzaakt ontstekingen in het lichaam én op je huid. Deze ontstekingen zorgen ervoor dat  je collageen wordt afgebroken, waardoor je celvernieuwing in gevaar komt. Hierdoor heb je sneller kans op rimpels en oogt je huid eerder dof en droog.

Genoeg water
Maar wees niet bang: je hoeft je wijntje echt niet te laten staan deze kerst. Het enige wat je wel moet doen, is genoeg water drinken. Vooral in de dagen vóór de kerst. Gebruik daarnaast verzorgingsproducten die veel hyaluronzuur bevatten. Dit ingrediënt trekt namelijk vocht aan, waardoor je huid er langer gezond uit zal zien.

2. Stress
Voor de meeste mensen brengt kerst ook de nodige stress met zich mee. En we weten natuurlijk allemaal dat stress niet goed is voor je gezondheid. Wanneer je lichaam onder stress staat, zullen je bijnieren meer van het stresshormoon cortisol produceren, dat op zijn beurt weer het collageen in je huid beschadigt. Hierdoor wordt het verouderingsproces van je huid versnelt en het herstelproces juist vertraagt. Het gevolg is een doffe en vale teint met grote poriën.

Hydrateren
Om te voorkomen dat je huid uitdroogt, is het belangrijk om huidproducten met hyaluronzuur te gebruiken. Daarnaast is het ook zeker niet overbodig om je huid te verwennen met een lekker hydraterend maskertje. Een paar druppeltjes van een vitamine  C serum kan je doffe teint aanpakken.

3. Slapen met make-up op
In de periode voor de feestdagen hebben we over het algemeen wat meer borrels en etentjes gepland. We maken het wat later en als we dan eindelijk weer thuis zijn, hebben we niet altijd zin om onze make-up te verwijderen. Zonde, want het slapen met make-up op is misschien wel één van de slechtste dingen voor je huid die je kunt doen. Het zorgt voor bacteriële infecties, wat leidt tot verstopte poriën en puistjes. Daarnaast droogt het je huid uit, veroorzaakt het roodheid én zorgt het voor lijntjes en rimpels. Niet doen, dus!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien