Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Waarom je áltijd je gezicht moet wassen voor het epileren

Het epileren van je wenkbrauw of bovenlip vereist enige behendigheid. Heb je de kunst onder de knie, maar kamp je toch vaak met roodheid naderhand? Dan sla je misschien wel een belangrijke stap over.

Het is niet alleen belangrijk om een ontsmette pincet te gebruiken en ook ná het epileren de huid goed te behandelen. Ook voordat je begint, is het belangrijk om maatregelen te treffen.

Advertentie

Gezichtsbeharing
Allereerst: het is helemaal niet gek dat je gezichtsbeharing hebt. De ene vrouw heeft meer last van haargroei op bijvoorbeeld haar bovenlip dan de andere, maar dit is niks om je voor te schamen. Het is genetisch bepaald. Je haartjes kunnen wel dikker worden, vertelt dermatoloog Laurel Naversen Geraghty aan Women’s Health“Een piek in testosteron kan je haartjes donkerder en tweemaal zo dik maken.”

Eerst reinigen
Goed. Dan nu het ontharen zelf. Zie je gezicht als een canvas waar je op gaat schilderen. Wat doe je dan altijd eerst? Precies. Reinigen en zorgen dat je een schoon oppervlak hebt om op te werken. Met je gezicht is het eigenlijk precies zo. “Je wilt niet dat bacteriën die op de loer liggen dieper in je huid komen. Dit kan leiden tot een infectie die littekens kan veroorzaken, en dat is een veel groter probleem dan gezichtshaar”, legt Laurel uit.

Het epileren 
Wanneer je huid goed schoon is, kan het epileren beginnen. Laurel vertelt dat je het beste met de haargroei mee kunt gaan wanneer je de haartjes op je bovenlip handmatig wilt verwijderen. “Doe je dit niet, dan loop je het risico op ingegroeide haartjes”, stelt de dermatoloog. Ten slotte is het belangrijk om ook naderhand de huid goed te verzorgen. “Een serum of lotion met melkzuur of salicylzuur kalmeert je haarzakjes en voorkomt ingroei”, verklaart Laurel.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien