Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Gezonder en dikker haar? Zó krijg je dat

Zou jij graag een volle haardos hebben, maar is jouw haar vooral te omschrijven als futloos, pluizig of broos? Met deze tips wordt jouw bos weer mooi en gezond. 

En je hoeft er niet eens dure producten voor te kopen.

Advertentie

Eet gezond
Als je vanbinnen gezond bent, zie je dit ook terug aan je haren. Zorg er dus voor dat je genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt door veel fruit en groenten te eten, en drink 2 liter water per dag. Krijg je te weinig vitaminen en mineralen binnen, dan steekt je lichaam zijn energie namelijk vooral in het onderhouden van je botten en organen. Je huid, nagels en haar komen dan op de laatste plek.

Slik supplementen
Eet je al heel gezond, maar wil je toch nog een extra boost geven aan je haren? Zink, MSM en biotine zorgen voor gezonde haren (en ook een gezonde huid). Het beste kun je kiezen voor natuurlijke ingrediënten, zonder al te veel vulmiddelen, conserveringsmiddelen en sacharose.

Gebruik natuurlijke shampoos
Hoe lekker ze soms ook ruiken, chemische shampoos zijn erg agressief voor je haar. Je kunt beter gebruik maken van natuurlijke shampoos. Check hierbij de ingrediëntenlijst: shampoos zonder parabenen, SLS en stofjes die beginnen met ‘methyl’ zijn het fijnst voor je haardos.

Gebruik geen verhittende apparaten
Extreme hitte, wat bijvoorbeeld komt van je stijltang, krultang en föhn, is enorm slecht voor je haar. We snappen natuurlijk dat je naar dat ene feestje je haar mooi in de krul wil zetten, maar voor gezonde haren kun je het krullen, stijlen of föhnen het beste beperken tot speciale gelegenheden.

Gebruik een goede haarborstel
Elk haar heeft een andere soort haarborstel nodig. Zo heb je borstels met harde varkensharen, maar ook borstels met zachte, plastic ‘haren’. Wanneer je de verkeerde haarborstel gebruikt, kan dit je haarstructuur kapot maken. Probeer een aantal borstels uit en kijk welke het fijnste kamt voor jou.

Verf je haar niet
Deze is misschien al bij je bekend: je haren (vaak) verven of bleken is funest voor je haar. Het beste kun je je haarkleur dus lekker au naturel houden. Toch liever een kleurtje in je haar? Met natuurlijke henna beperk je de schade.

Kleine kanttekening: hoe dun, dik of pluizig jouw haar is, is natuurlijk ook voor een groot deel afhankelijk van je genen. Met bovenstaande tips haal je het optimale uit je haar, maar als je heel dun haar hebt, krijg je niet opeens een volle bos.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien